cultura

El president de l'AVL reivindica un paper predominant del valencià a l'escola

Ramón Ferrer assegura a Canal 9 que el valencià ha de ser una prioritat en el decret de trilingüisme que projecta la Conselleria d'Educació

El nou president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, ha acudit hui al plató del programa La tertúlia de Canal 9 per parlar sobre la institució i el seu recent nomenament. Al plató ha corroborat el bon estat de salut del valencià. “De 0 a 10, l'estat de salut de la nostra llengua és d'un 7. Només un notable perquè hi ha un greu problema. Per un costat està l'ús social i per un altre l'ensenyança. Actualment hi ha un domini molt important de la llengua gràcies a l'ensenyança, però este domini no es correspon amb el que se sent quan un va pel carrer, que és molt de castellà”, ha expressat Ferrer.

El president de l'AVL ha donat la culpa d'aquesta diferenciació a la poca importància que se li ha donat tradicionalment al valencià. “Si la llengua és important, cal utilitzar-la en la mesura que siga possible. I açò només pot aconseguir-se donant a l'idioma la importància que realment té”.

Ferrer també ha parlat sobre el trilingüisme que vol impulsar el govern valencià a l'ensenyament. “Ací cal diferenciar entre la importància del valencià i la importància del trilingüisme. Està clar que l'aprenentatge de l'anglés és important, però no es pot concedir una quota o importància del 33% a cada idioma perquè el valencià ha estat sempre en inferioritat respecte al castellà. El valencià hauria de tindre una prioritat en eixe trilingüisme”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.