Successos

Els supervivents no entenen per què els volia matar Puig

Els dos altres homes que el caçador volia disparar al bar La cuina de l'Anna es van salvar perquè un havia anat a caçar i l'altre era al metge

La defensa demana als testimonis que exposin les rareses de l'acusat

Marcel·lí Barris, l'electricista amic de Joan Tubert, i Guzmán Sánchez Mayà, l'amo de la Cuina de l'Anna, els dos homes que Pere Puig va assegurar que hauria matat si haguessin estat al bar com ell pensava que estarien el dia dels fets, van declarar ahir a l'Audiència que no entenen quin motiu podia tenir l'assassí per voler posar fi a la seva vida.

Barris, que va afirmar que tenia el costum d'esmorzar a diari amb Joan Tubert –durant 32 anys seguits–, es va salvar perquè “el dia dels fets” havia anat a caçar. L'home va manifestar que s'havia assabentat del tiroteig per la televisió i la ràdio i que no va ser fins l'endemà, quan era al tanatori, que li van dir que al diari sortia que Puig també el volia assassinar a ell. “Em vaig quedar fregit”. Va afegir, a més, que no li havia fet mai res a Puig i que tampoc se'n reia ni se'l mirava malament, que és el que va dir el detingut quan va confessar els crims i les seves intencions de matar dos homes més. “Què és mirar malament? Ara miro malament?”, va qüestionar Barris davant del tribunal i de Puig, que es va mostrar impassible, com ha fet durant tot el judici.

La cambrera de les postres

L'altre objectiu de Puig, Guzmán Sánchez, es va salvar perquè era al metge. Sánchez va explicar que el caçador va deixar d'anar al seu bar perquè va tenir un incident un dia que la cambrera li va demanar què volia de postres. “Puig va dir que la volia a ella de postres, la cambrera li va contestar que no entrava en el menú i ja no va tornar més”, va especificar Sánchez.

En la sessió d'ahir també van declarar el director de la Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM), Antoni Fierro, que era a esmorzar quan Puig va irrompre a trets a la sucursal, i Diego Àlvarez Carreño, el treballador de l'entitat que era a la part de dalt i que es va amagar sota la taula. Tots dos van deixar clar que Puig coneixia bé la sucursal, el lloc on s'asseia cadascú i que va anar directe a disparar contra Rafel Turró i Anna Pujol. Tot seguit, va pujar a l'estrada Antònia Graboleda, la clienta que va entrar a la CAM quan Puig ja havia matat els empleats. Molt amablement i a cau d'orella, l'arrestat li va dir: “Marxi d'aquí si no vol que la mati”. Ella va creure que era broma i li va contestar: “Ja estem de broma?”. Quan Puig li va ensenyar el rifle va veure que la cosa era seriosa i va marxar.

Des de fora al carrer va presenciar els assassinats una altra testimoni que ahir va declarar: Ester Estragués. Va explicar que mentre esperava per creuar pel pas de vianants va veure com Pere Puig arribava amb el cotxe, baixava tranquil·lament amb el rifle a la mà, entrava a la sucursal i disparava. Ella va tenir clar que el que veia no era un atracament.

Mentre el fiscal i les acusacions van fer remarcar als testimonis que Pere Puig actuava amb fredor i tranquil·litat, la seva advocada, Núria Masó, va dedicar la sessió d'ahir a aconseguir que els testimonis exposessin les rareses de Pere Puig, amb vista a demostrar que no és un home en tots els seus cabals. Va aconseguir que Guzman Sánchez relatés que anava “vestit de xèrif, amb una pistola de mentida, una placa i un barret gros de vaquer”. Marcel·lí Barris també va acabar admetent que “anava diferent de la gent i que li deien Rambo”.

Els advocats de la família d'Anna Pujol, que s'han proposat demostrar que Puig com a caçador era disciplinat i metòdic, que havia hagut de superar tests psicològics, i per això pregunten a tots els testimonis si són caçadors, van trobar un filó amb Barris, que els va il·lustrar sobre les batudes del senglar, els calibres del rifles i quin grau de letalitat tenen les municions amb funció de la perícia de qui dispara.

Tenia clar que no era cap atracament perquè l'home del rifle no anava tapat i no tenia nervis
Ester Estragués
testimoni
L'acusat tenia un deute amb la CAM d'uns 4.800 euros derivat de l'ús de la seva targeta
Antoni Fierro
director sucursal de la cam
Vaig anar cap al policia i li vaig dir «deixa't de posar multes i vés cap allà que estan disparant»
Ester Estragués
testimoni
Pere Puig va deixar de ser una bona persona i un bon treballador el dia dels fets
Marcel·lí Barris
testimoni
Puig va deixar de venir al bar el dia que la cambrera li va dir que ella no entrava en el menú
Guzmán Sánchez Mayà
testimoni
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.