Economia

El govern proposarà una reducció del 30% de la jornada a una part dels interins

Joana Ortega assegura que l'objectiu d'aquesta mesura és evitar acomiadaments pels ajustaments pressupostaris

La vicepresidenta espera arribar a un acord amb els sindicats en els propers dies o fins i tot hores

El govern proposarà aquest dijous als sindicats una reducció del 30% per cent de la jornada laboral, segons han avançat el departament Governació. La mesura s'aplicaria aproximadament a un terç de la plantilla d'interins que actualment està formada per 28.701 persones.

La vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, ha explicat aquest dimecres que la mesura només afectaria a aquells interins que realitzen tasques “tècniques i administratives”.

Ortega ha argumentat que l'objectiu d'aquesta proposta de reduir “una part petita de la jornada” és “preservar els seus llocs de treball” als interins. De fet, ha garantit que “ningú veurà que el seu lloc de treball queda sense efecte per raons pressupostàries”. Ara bé, també ha deixat clar que quan un funcionari torna a ocupar la seva plaça, s'acaba el “contracte d'interinatge”.

Recta final negociadora

Aquest dijous se celebra la sisena reunió de la mesa de la funció pública i es preveu que sigui l'última reunió de les negociacions. Així ho ha deixat entreveure la mateixa Ortega que s'ha mostrat confiada en què s'acabin les negociacions en els pròximes dies o hores. De fet, el govern aprovarà els pressupostos per l'any que ve el proper 20 de desembre i els comptes han d'incloure la partida destinada als treballadors públics.

La vicepresidenta ha insistit en la necessitat de “delimitar” el període de negociacions i en què govern i sindicats haurien de posar una data límit per arribar a un acord.

També ha remarcat la Generalitat no està proposant una rebaixa dels salaris dels funcionaris sinó la reducció d'un dels complements salarials que tenen els funcionaris.

Ortega no ha pogut precisar si l'impagament per part de l'Estat dels 759 milions d'euros previstos en la disposició addicional tercera de l'Estatut afectarà el pagament de les nòmines dels treballadors públics de la Generalitat. En qualsevol cas, ha donat per fet que l'impagament generarà tensions de tresoreria a les arques públiques catalanes.

Coincidint amb la recta final de les negociacions, els sindicats han convocat mobilitzacions per aquesta tarda. La vicepresidenta s'ha limitat a expressar el “màxim respecte”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.