Infraestructures

infraestructures

Ferrmed urgeix a fer el corredor del Mediterrani

Adverteix que la implantació del tercer rail “no admet demora”

El lobby Ferrmed, l'associació empresarial impulsora del corredor del Mediterrani per a la connexió amb el nord d'Europa, va presentar ahir un calendari de dates “límit”, a parer seu, per a totes les actuacions que s'han de dur a terme, a curt i llarg termini, des de Lió fins a Algesires, perquè es faci realitat.

Els terminis, fixats en un document anomenat Declaració de València, pretenen ajudar a controlar “que les inversions es facin a temps d'absorbir els trànsits potencials i no es perdi oportunitat de negoci”, va expressar el secretari general de Ferrmed, Joan Amorós.

Aquest va destacar com a “prioritat que no admet demora” la incorporació del tercer carril a les vies actuals per permetre la circulació de trens amb amples de via diferents des de la frontera francesa fins a Cartagena, i també la construcció dels accessos als ports i polígons industrials abans del 2015.

Amorós va assegurar que aquestes prioritats suposarien una inversió “relativament econòmica”, d'entre 3.500 i 4.000 milions, i això serà el primer que demanarà a qui sigui nou ministre de Foment. Ferrmed té previst reunir-se amb el nou govern espanyol per lliurar-li la Declaració de València, que proposa com a data límit per a la nova línia d'alta velocitat entre Tarragona i Castelló l'any 2018.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.