Societat

societat

Unes 400 persones reclamen la dimissió de la rectora de la UdG, a Girona

Es van concentrar a la seu del rectorat per rebutjar la intervenció policial de divendres

Després van anar als jutjats, on declaraven els tres detinguts

Unes quatre-centes persones es van manifestar ahir al matí davant la seu del rectorat de la UdG per demanar la dimissió de la rectora, Anna M. Geli, arran de l'actuació policial de divendres durant la celebració del 20è aniversari de la universitat. Al pati del rectorat, van llegir un comunicat en què s'exigia la dimissió de Geli per haver autoritzat l'entrada dels Mossos dins la Facultat de Lletres. En el mateix comunicat reclamaven la dimissió del conseller d'Interior, Felip Puig, ja que consideren que l'actuació policial va ser “desproporcionada”. Totes dues peticions van ser acollides pels presents amb crits d'aprovació i aplaudiments.

Suport als detinguts

Després de la lectura del text, bona part dels manifestants van dirigir-se als jutjats, a l'avinguda Ramon Folch, per donar suport als tres detinguts durant els aldarulls de divendres, que en aquell moment estaven declarant. Asseguts davant l'edifici, custodiat per quatre furgonetes policials i molts agents, els concentrats van reclamar llibertat sense càrrecs per als detinguts i van pronunciar crits contra la policia i la rectora. Els tres detinguts van ser imputats per atemptat a l'autoritat i desordre públic, segons el seu advocat, Benet Salellas. Es van acollir al dret de no declarar “per falta de temps per aclarir tots els fets”. Van respondre, però, les preguntes dels seus defensors i van declarar haver estat colpejats pels Mossos en el moment de la seva detenció. Segons Salellas, la declaració dels tres imputats “té valor de denúncia”.

D'altra banda, la Plataforma d'estudiants de la UdG ha començat a recollir dades i comprovants mèdics dels ferits amb l'objectiu de presentar una denúncia col·lectiva contra l'actuació policial. A més del tres detinguts el divendres, en l'atestat figuren altres persones citades i que podrien ser imputades properament.

LA DATA

16.12.2011
Van tenir lloc
els enfrontaments entre policies i manifestants a la Facultat de Lletres de la UdG
.

LA XIFRA

3
detinguts
va haver-hi durant els aldarulls. Tots tres van declarar ahir. En l'atestat, però, hi consten més persones.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.