Santi Niell, d'ERC de Girona a Reagrupament

Sis anys després de deixar la política activa, l'excap de llista d'ERC a Girona Santi Niell va anunciar ahir la seva adhesió a Reagrupament.cat, l'associació liderada per Joan Carretero. Santi Niell va entrar a l'Ajuntament de Girona per ERC el 1999, com a número 2 d'Enric Llauger. El pas d'aquest al Partit per la Independència (PI) va convertir Niell en portaveu del partit. Va ser cap de llista per ERC en les eleccions municipals de 1999 i va revalidar la representació de dos regidors. Des de l'oposició va presentar propostes que en el seu moment van portar una certa polèmica i enfrontaments amb el llavors alcalde, Joaquim Nadal, com ara la demanda de regular les cases de prostitució o la concentració dels locals d'oci nocturn als afores. El 2003, quan res feia pensar que no repetís, el partit el va arraconar i el va substituir per Francesc Ferrer com a cap de llista.

Un temps més tard es va donar de baixa d'ERC i es va especular sobre la seva marxa al PSC, però això no es va produir. Ahir, des de Reagrupament.cat del Gironès, es va anunciar la incorporació de Niell al seu projecte. Segons un comunicat de l'associació, Niell considera que en aquests moments «de desorientació nacional dels partits convencionals, Reagrupament és l'única alternativa que dóna garanties de futur amb un missatge nítid». Des de Rcat es destaca la seva vàlua i l'experiència política.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.