Societat

L'Estat baixa dels 1.500 morts per primer cop

Un total de 1.479 persones van morir a les carreteres de l'Estat durant l'any 2011, 250 menys que l'any anterior, la qual cosa suposa una disminució del 14,5% en el nombre de víctimes mortals, segons va confirmar ahir el ministre d'Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz. Durant la presa de possessió dels alts càrrecs del seu departament, Fernández Díaz va destacar el fet que “per primera vegada en cinquanta anys s'ha baixat dels 1.500 morts en carreteres”. “Són dades positives que no corresponen a aquest ministeri, sinó a l'anterior”, va admetre el titular d'Interior, que va atribuir el mèrit d'aquestes dades “magnífiques” a l'encara director general de Trànsit, Pere Navarro.

De fet, el nombre de víctimes mortals en accidents de trànsit a l'Estat ha anat baixant de manera continuada els darrers anys, amb l'excepció del 2003, en què van perdre la vida 3.993 persones a les carreteres de l'Estat, 26 més que l'any anterior.

Malgrat aquestes bones notícies, Fernández Díaz va recordar que encara queda molta feina a fer. “Hi ha 1.479 raons que obliguen a no abaixar la guàrdia”, va afirmar. En el mateix sentit es van expressar el Reial Automòbil Club d'Espanya (RACE) i l'Associació d'Ajuda i Orientació als Afectats per Accidents de Trànsit, que van fer una crida a la societat a no relaxar-se.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.