Política

Iran acusa Israel d'estar al darrera de l'assassinat d'un científic nuclear

Mustafa Ahmadi Roshan, un dels responsable de la central de Natanz, i el seu xòfer moren en un atemptat a Teheran

Els Estats Units rebutgen qualsevol responsabilitat en l'atac

El govern iranià ha acusat aquest dimecres a Israel d'haver portat a terme l'atemptat que acabat amb la vida d'un científic nuclear que participava en el programa atòmic de la república islàmica. Aquesta assassinat es produeix just dos anys després que al 2010 un altre conegut expert nuclear morís en un atemptat.

El científic i professor universitari Mustafa Ahmadi Roshan ha mort aquest matí a causa de l'explosió d'una bomba adossada al seu cotxe al nord de Teheran. La bomba ha estat col·locada a sota el vehicle per un individu que viatjava en una motocicleta. L'explosió ha ferit dues persones més que estaven a l'automòbil i que han estat traslladades a un hospital proper. Entre els ferits hi havia el xòfer del vehicle, que ha mort més tard en un centre sanitari de la capital iraniana.

La víctima, de 32 anys, era un dels responsables de la planta d'enriquiment d'urani de Natanz, la més gran del país. L'atemptat contra Roshan és l'últim d'una sèrie d'atacs perpetrats en els últims dos anys contra científics suposadament vinculats al controvertit programa nuclear iranià.

Fa just dos anys, l'onze de gener de 2010, un altre conegut expert nuclear iranià, Mahad Shahriari, va perdre la vida en un altre atemptat. El mateix any, el professor universitari i científic nuclear Masud Ali Mohamadi va ser assassinat a Teheran. Un investigador adscrit En un atac similar va resultar ferit l'investigador, Fereydum Davani, adscrit a la Guàrdia Revolucionària.

El règim acusa Israel d'estar al darrera d'aquests assassinats. Una font governamental israeliana s'ha limitat a respondre que no tenen “el costum de comentar aquest tipus d'especulacions”.

Per la seva banda, la Casa Blanca ha rebutjat qualsevol responsabilitat en els fets. “Estats Units no ha tingut absolutament res a veure amb això”, han dit fonts de l'administració nord-americana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.