Política

Mas respon als Mossos defensant el català

El president de la Generalitat afirma que el que més “marca la personalitat” de Catalunya és la llengua

Agents dels cos policial reben Artur Mas amb una bandera espanyola i cantant la cançó ‘Viva Espanya' en un acte a Lloret de Mar

El president de la Generalitat, Artur Mas, que aquest dissabte ha inaugurat la nova Casa de la Cultura de Lloret de Mar (Selva), ha aprofitat el discurs institucional per fer una defensa del català. Sense fer referència explícita a la mesura de pressió anunciada pels representants dels mossos (que han dit que només parlarien en castellà), Mas ha dit que “el nucli dur” que més “marca la personalitat” de Catalunya és, precisament, la llengua.

“Evidentment, el signe d'identitat més potent, el que ens dóna personalitat pròpia, és la nostra dimensió cultural i la nostra llengua”, ha dit el president de la Generalitat. Mas ha afirmat que “no es pot perdre la perspectiva” del que ha representat històricament “la nostra cultura i la nostra actitud” en un moment en què hi ha “cridòries”.

El president de la Generalitat ha fet aquestes consideracions poc després que un grup d'agents dels Mossos d'Esquadra amb banderes espanyoles li hagin cantat aquest dissabte al matí unes estrofes de la cançó Viva España per intentar boicotejar l'acte.

Els manifestants s'han aplegat davant de l'edifici per manifestar-se contra les retallades. Entre les pancartes que lluïen es podien llegir frases com Prou retallades. Quan ha arribat el president, els concentrats han corejat consignes com “No és una crisi, és una estafa” i han rebut el president amb crits de “Cobarde, Cobarde”.

Els qui protestaven eren, majoritàriament, representants sindicals dels mossos, agents que no es trobaven en horari laboral i representants de la plataforma Units pels CAP, que protesten pel tancament dels centres d'atenció primària de la comarca de la Selva en horari nocturn. A més, també hi havia funcionaris dels sectors de l'ensenyament o la medicina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.