Més esport

Josep Jufré deixa de pedalar

Ciclisme. Decideix retirar-se com a professional després de dotze temporades ja que no ha rebut cap oferta prou engrescadora

A finals de novembre, Josep Jufré (5 d'agost del 1975) veia complicat continuar una temporada més a l'elit del pilot mundial, però es resignava a renunciar-hi. Volia esgotar totes les possibilitats, encara que això no volia dir acceptar qualsevol oferta, i així li ho va fer saber al seu representant, Antonio Vaquerizas. Però cap de les propostes que ha rebut li han interessat i, molt a contracor, ha preferit plegar després de dotze temporades com a ciclista professional. Ahir ho va confirmar al Tot gira de Catalunya Ràdio: “La meva carrera com a ciclista s'ha acabat. He esperat fins a última hora l'oferta d'un equip continental professional, però no me n'ha convençut cap.”

El ciclista de Santa Eulàlia de Riuprimer, que ha participat en les tres grans voltes del calendari mundial, no es va mostrar crític amb els responsables tècnics de l'Astana, que van decidir no renovar-lo, malgrat que a mitja temporada li havien comunicat que no havia de patir: “Pensava que em renovarien. Però han preferit apostar per joves. No estic dolgut. Sempre han estat força transparents amb mi.” La retirada de Jufré redueix una mica més el ventall català en la màxima categoria del ciclisme mundial. Joaquim Rodríguez, Xavi Florencio i Albert Losada, tots tres al Katiuixa, i Joan Antoni Flecha, de l'Sky, queden com a únics representants.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.