Societat

Un metge de Crevillent es nega a atendre un pacient perquè parla en català

Li va denegar l'assistència sanitària d'urgència perquè “no l'entenia”

ACPV estudia presentar una denúncia penal per discriminació lingüística

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha denunciat un cas greu de discriminació lingüística al centre de salut de Crevillent.

Segons expliquen en un comunicat, els fets van tindre lloc el passat 6 de gener, quan al voltant de les 15.45 es va personar al servei d'urgències del centre de salut de la localitat de Baix Vinalopó, amb 38 ºC de febre i malestar general el senyor J. A. P.

El malalt va demanar ser atés pel facultatiu de guàrdia i aquest es va negar a atendre'l al·legant que no l'entenia quan li parlava en valencià. Després de demanar que l'atenguera un altre metge, el personal auxiliar li va dir al pacient que això no era possible perquè era l'únic doctor que hi havia al centre.

El ciutadà afectat va demanar el full de queixes per no haver-se pogut expressar en valencià davant l'administració pública i no haver estat atés en aquest centre de salut. Davant d'aquesta petició “el personal de guàrdia va fer comentaris sarcàstics”, subratllen.

D'altra banda, el mateix ciutadà ha denunciat una altra irregularitat greu, ja que va ser el vigilant de seguretat i no el personal auxiliar o sanitari del centre de salut el qui, en entrar l'usuari al servei d'urgències, li va demanar el SIP, li va preguntar pel motiu de la visita, va fer servir l'ordinador del taulell d'atenció al pacient per introduir-hi les seues dades i finalment va avisar el facultatiu que hi havia un pacient esperant, amb el resultat ja relatat de manca d'atenció mèdica per motius lingüístics.

El ciutadà afectat ha formulat queixa davant la Conselleria de Sanitat i ha posat el cas en mans del servei Jurídic d'ACPV. L'entitat, “atesa la gravetat del cas” estudia la possibilitat de presentar denúncia penal contra els implicats per denegació d'un servei bàsic per raons de discriminació lingüística.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.