Serveis

Mobilitat

Volen els trens a un euro com a la Catalunya del Nord

La plataforma Defensem el Tren de l'Empordà critica les puges en transport del govern

Reclama que se segueixi l'exemple d'abaratir preus de l'altra banda del Pirineu

La plataforma Defensem el Tren de l'Empordà ha criticat les puges del transport aplicades pel govern de la Generalitat, que asseguren que a l'Alt Empordà arriben al 30% en alguns casos. Arran d'això, reclama que se segueixi l'exemple d'abaratir preus que s'ha aplicat a la Catalunya del Nord, on des del desembre els trajectes de tren costen un euro a qualsevol destinació. L'entitat posa d'exemple que entre Perpinyà i Vilafranca de Conflent el bitllet costa un euro, “tot i que entre aquestes dues viles hi ha uns quants quilòmetres més que entre Figueres i Girona”. “I aquí paguem ara 4,80 euros”, explica. “Esperem que les idees sobre el ferrocarril dels nostres veïns del nord siguin tan encomanadisses com una mala grip”, hi afegeix.

La plataforma de defensa del tren torna a reclamar el sistema de trens de rodalia a les comarques gironines que va anunciar el govern. I reivindica el paper de la línia Girona-Figueres-Portbou com a eina important per dinamitzar l'economia local.

LA XIFRA

1
euro
costa el bitllet de tren de quatre línies de tren a qualsevol destinació entre el Rosselló i Conflent.

ERC interpel·larà el govern

La Federació d'ERC a l'Alt Empordà considera “contradictòria” la pujada dels preus de molts serveis de transports públics amb la pèrdua de poder adquisitiu que molts dels usuaris d'aquests serveis pateixen per la crisi econòmica.

ERC troba que apujar el preu de les tarifes també és contradictori amb els discursos per incentivar l'ús del transport públic en detriment del vehicle privat. ERC, com també la plataforma de defensa del tren, explica que si bé la puja mitjana del bitllets de les línies de Regionals ha estat d'un 8%, hi ha preus que han crescut per sobre –per exemple, el cost del bitllet senzill de Figueres a Portbou s'ha incrementat un 30%. Per això ha dit que interpel·larà el govern sobre aquestes mesures i els seus motius.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.