Editorial

La justícia no culpa Camps

El jurat va declarar ahir no culpable l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps, i també l'expresident del PP valencià Ricardo Costa, en el cas en què se'l jutjava per haver rebut presumiblement regals en forma de vestits de part de membres implicats en la trama Gürtel. El respecte a la presumpció d'innocència i a les resolucions de la justícia no evita una certa perplexitat a l'hora de rebre l'explicació del jurat, que considera que durant el procés no ha quedat provat que l'expresident rebés aquests obsequis. Una perplexitat fonamentada, justament, en les declaracions i testimonis que s'han anat escoltant durant aquestes últimes setmanes i en el distanciament inequívoc que la direcció estatal del Partit Popular ha fet respecte de Camps, un abandonament significatiu si es té en compte que era un dels homes de més confiança de Mariano Rajoy. Això, sense comptar que pel mateix cas hi ha altres persones que han admès la seva culpabilitat per evitar seure al banc dels acusats.

El serial judicial ha evidenciat, començant ja per les maniobres dilatòries de l'expresident Camps i acabant per la posada en escena del judici, l'existència, primer, d'un judici mediàtic paral·lel i, en segon lloc, la sensació que a l'Estat espanyol és extremadament difícil que la política respongui de manera clara davant la justícia tal com ho fan la resta de ciutadans. Probablement, Francisco Camps no sortirà indemne d'aquest procés, perquè la seva figura política ha quedat profundament tocada i malmesa en tot l'afer. Però la sensació que no s'ha fet justícia, no pas justícia legal, sinó des d'un punt de vista ètic, continuarà planant sobre la fosca realitat política valenciana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.