Política

maresme

Un jutge obliga Sant Pol a posar la bandera espanyola

A la façana de l'ajuntament només hi oneja la senyera

Un acord de ple l'any 2009 va rebutjar una moció que volia fer complir la llei de banderes

El titular del jutjat contenciós número 13 de Barcelona ha resolt que a la façana de l'ajuntament de Sant hi ha d'onejar la bandera espanyola. La sentència dóna la raó a l'exregidor no adscrit Enrique Abad, que va denunciar al tribunal un acord de ple que establia que al balcó de l'edifici consistorial només hi hauria posada la senyera.

La notícia ha arribat al municipi maresmenc en plena celebració de la festa major de Sant Pau i l'alcaldessa, Montserrat Garrido (CiU), no ha amagat la seva indignació pel que considera un atac directe a l'autoritat del ple municipal. “No hi podem estar d'acord, perquè els símbols no s'han d'imposar mai allà on mai no hi han sigut”, assenyala, i afegeix que “és incomprensible que en un tema com aquest es passi per alt la sobirania municipal”. Garrido avança que els serveis jurídics del consistori de Sant Pol ja estan estudiant quina estratègia seguirà l'Ajuntament: “Volem estar segurs que el recurs pot prosperar, perquè no volem acabar pagant les costes.” Tot i això, l'alcaldessa manté que analitzarà “al detall” la sentència en cas que l'hagi d'executar. “Volem saber si el text explica ben bé on ha d'anar la bandera i si especifica de quina mida ha de ser”, avança.

Aquesta és la segona vegada en sis mesos que l'Ajuntament de Sant Pol ha de resoldre una sentència contrària a defensar els trets diferencials catalans. El juliol passat va ser el torn de la llengua. Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) –que també resolia una demanda presentada per Abad– va obligar l'Ajuntament a modificar part del redactat del reglament orgànic municipal (ROM) perquè entenia que s'havia exclòs el castellà del redactat dels documents oficials.

En concret, la frase polèmica era: “Tota la documentació municipal serà redactada en català.” Llavors l'Ajuntament va acatar la sentència, però va saber resoldre el problema amb enginy. El redactat va quedar així: “Tota la documentació municipal serà redactada preferentment en català.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.