El Museu Comarcal de la Garrotxa fa un repàs de l'obra de Joan Vilà Moncau

L'obra de l'artista Joan Vilà Moncau (Vic, 1924) s'ha ensenyorit, des de fa una setmana i fins al 23 d'agost, de la Sala Oberta del Museu Comarcal de la Garrotxa, a Olot, en el marc del cicle titulat La Generació del Mig, del qual la mostra de l'artista osonenc és la setena. L'exposició fa una repassada de l'obra de Joan Vilà Moncau, amb una selecció de peces de totes les èpoques i estils, des de l'abstracció fins a un realisme estructurat i arquitectònic molt personal, passant pel surrealisme.

Vilà Moncau inicia els seus estudis a l'Escola de Dibuix de Vic i els continua a la Llotja de Barcelona i a Palma. Comença a exposar i el 1940, després d'una estada a París, rep encàrrecs de grans pintures de temàtica religiosa. Es trasllada a viure a Olot i el 1970 és nomenat director de l'Escola de Belles Arts de la ciutat, càrrec que desenvoluparà fins al 1987. A Girona, el 1982 esdevé un dels primers professors de l'Escola de Belles Arts, en què imparteix classes de gravat i el 1995 exposa a la Galeria Rizzoli de Nova York, a la Cinquena Avinguda, en una mostra col·lectiva amb artistes com ara Tàpies, Miró i Picasso. El catàleg de la mostra que es pot veure al Museu Comarcal de la Garrotxa conté una selecció de les obres exposades i un escrit del catedràtic d'Estètica Filosòfica, fundador de Dau al Set i crític d'art, Arnau Puig, sobre l'obra de Joan Vilà Moncau.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.