cultura

Rehabiliten l'antic edifici de Correus de Badalona

La fira Badalona Home Design mostrarà el treball d'una trentena de decoradors i interioristes

L'empresa postal ha cedit temporalment l'equipament a l'Ajuntament

Els organitzadors de la Badalona Home Design afronten el repte de donar vida a un dels edificis més morts del centre de la ciutat. Es tracta de l'immoble que havia estat la seu central de Correus a la ciutat, una construcció dels anys cinquanta abandonada des de fa sis anys, que es convertirà en l'aparador del treball d'una trentena d'empreses de decoració i interiorisme de la ciutat. La segona edició de la fira Badalona Home Design obrirà portes el dia 23 d'abril amb una proposta de diversos ambients que ocuparan els 1.300 metres quadrats del conegut edifici de la plaça de l'Assemblea de Catalunya.

Els participants en la fira ja treballen en la transformació d'aquest espai. La presidenta de l'associació que organitza la fira, Elisabeth Ruiz, destaca les possibilitats que ofereix l'edifici, ple d'espais diàfans. “Les superfícies amb què treballem ens permeten crear ambientacions de tipus loft que combinen diverses estances en un mateix espai”, explica. Els organitzadors estan molt satisfets amb la resposta a aquesta segona edició de la fira, que gairebé dobla el nombre d'expositors presents l'any passat i que, segons la presidenta, és una bona mostra del dinamisme del sector.

El fet que l'espai disponible sigui també el doble que l'any passat els permetrà oferir un servei de bar i restauració a l'interior, on se serviran àpats i està previst que hi hagi actuacions musicals en directe. També s'habilitarà una zona d'auditori on es desenvoluparan tota mena d'activitats paral·leles durant les tres setmanes i mitja que durarà la fira, que coincideix amb les dates centrals de les Festes de Maig de Badalona. L'agenda d'actes inclou tallers, conferències i taules rodones al voltant del món de la decoració en tots els seus àmbits.

Cessió fins al juny

L'edifici és propietat de Correus, que l'ha cedit temporalment a l'Ajuntament perquè s'hi pugui fer la fira. La regidora de Comerç, Rosa Bertran, assegura que ha estat “senzill” arribar a un acord perquè Correus cedís l'equipament fins a finals de juny. Bertran assegura que la fira serveix per “reobrir el debat sobre el futur de l'edifici” i que la voluntat de l'equip de govern amb vista al pròxim mandat és “ajudar a buscar nous usos per a aquest espai perquè pugui tornar a estar al servei de la ciutat”.

L'empresa postal va abandonar l'edifici el maig del 2009 i es va traslladar a unes dependències llogades al barri de Coll i Pujol. Inicialment es va parlar d'un tancament temporal per fer-hi obres de rehabilitació que, entre altres coses, havien de servir per eliminar les barreres arquitectòniques que hi ha a l'entrada de l'edifici, una reivindicació ciutadana que feia anys que estava pendent de resoldre's. El que havien de ser uns treballs de curta durada es van anar ajornant fins que, el 2011, Correus va comunicar la seva renúncia a remodelar l'edifici a causa de l'alt cost dels treballs necessaris. En aquell moment, l'empresa va dir que estava buscant un local d'uns 400 metres quadrats per poder tornar a desenvolupar la seva activitat al centre de la ciutat, però fins aquest moment l'oficina de Correus continua allà on es va traslladar de manera provisional fa sis anys.

LA DATA

23.04.15
La fira s'inaugurarà
el dia de Sant Jordi i es podrà visitar fins al 17 de maig. S'hi faran activitats paral·leles
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia