cultura

Música

El cantautor Donovan, cap de cartell del MUD

El festival se celebrarà entre el 9 i el 18 de març i per primer cop tindrà actuacions al migdia de petit format

El festival de músiques disperses (MUD) de Lleida arriba a l'onzena edició amb un cartell que inclou deu actuacions de folk-rock en sentit ampli i eclèctic. En aquesta edició, el cap de cartell és el cantautor i poeta britànic Donovan, a qui els responsables del festival feia tres anys que estaven intentant convèncer de venir a Lleida. Finalment ho han aconseguit. Actuarà el 12 de març al Cafè del Teatre, amb el duo Cálido Home (els barcelonins Anna Andreu i Eduard Pagès) com a teloners, i aprofitarà per fer dos concerts més a l'Estat, els únics que farà: a Madrid i Gijón.

“Serà un concert històric, no és gens habitual que Donovan actuï en un espai tan petit i de tanta proximitat amb el públic com és el Cafè del Teatre, i estem segurs que serà una vetllada molt especial”, va explicar ahir el director del MUD, Antoni Gordes.

Donovan va ser un dels grans cantautors del folk i la psicodèlia dels anys seixanta i setanta, al nivell de Bob Dylan, autor d'himnes com Sunshine Superman i Universal soldier. La seva presència en el festival lleidatà és el principal ganxo de l'edició d'aquest any. Però, al costat d'una figura històrica, el festival també intenta atreure nous talents i descobriments. És el cas del nord-americà Constantine, presentat pel director del MUD com l'autor d'un dels discos més impactants del 2016 i encara desconegut pel gran públic. Toca un folk àcid, amb influències del rock progressiu i la psicodèlia, i aquesta serà la seva primera visita a Europa. El concert serà l'11 de març, també al Cafè del Teatre, acompanyat de Pigmy, nom artístic del barceloní Vicente Macià.

Completen els cartell Maika Makovsky, que actuarà el 9 de març amb el Brossa Quartet, de corda, donant una sonoritat diferent als temes del seu darrer disc, i els francesos Aywa el 10 de març, un sextet que barreja músiques tradicionals de diversos llocs del planeta amb el reggae i el jazz. El 18 de març es farà un últim concert del MUD, però a Barcelona, amb el turc alemany Elektro Hafiz acompanyat dels DJ Doug Shipton i Booty Carrell, al Barts Club Barcelona.

Com a novetat d'aquest any, s'oferiran dos concerts acústics en petit format al migdia, al local de la botiga de discos del centre històric Grans Records. Els faran Pigmy i Constantine.

LA DATA

17.02.17
Aquell dia
es farà una festa de presentació del festival amb Yacine & The Oriental Groove.

LA FRASE

El MUD és un festival heterogeni que cada cop arrela més i que ja té un públic fidel
Montse Parra
Regidora de cultura de lleida

LA XIFRA

11
edicions
haurà celebrat, amb la d'enguany, el festival de músiques disperses de Lleida.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia