Tints italians al festival Cre-Art de Tarragona

La companyia italiana Masque Teatre estrenarà «La màquina de Kafka» en aquest certamen d'art actual que començarà el dia 10

No es tracta només d'oferir una programació d'espectacles. Els organitzadors del Cre-Art volen que aquest festival sigui «un marc de relació entre col·lectius d'artistes consolidats i altres creadors que comencen ara el seu recorregut», segons va explicar ahir Joan Pascual, director de la companyia de teatre tarragonina Zona Zàlata, que organitza el certamen juntament amb Bang-Music i Trinxera Creacions, amb la col·laboració de l'Ajuntament. Per això també s'oferiran conferències, cursos i classes magistrals de creadors reconeguts com ara el compositor Llorenç Barber, introductor del minimalisme musical; Fàtima Miranda, cantant i investigadora; i Ricard Boluda, membre fundador dels estudis teatrals Coda.

El festival tindrà lloc entre dimecres que ve, dia 10, i el dissabte dia 13, en diversos escenaris de la ciutat (vegeu peça annexa). Els cap de cartell de la que serà la sisena edició del Cre-Art serà la companyia italiana Masque Teatre, que portarà, en estrena a Catalunya, La màquina de Kafka, una representació que tracta de la possibilitat de l'autogeneració del so, que s'ha bastit a partir de la lectura que Gilles Deleuze, filòsof francès del segle XX, va fer de l'obra de Kafka.

La companyia tarragonina Zona Zàlata tornarà a escena amb una nova estrena, Fullaraca, una performance al voltant de la relació de l'ésser humà amb la natura. Altres espectacles seran Coser y cantar, de l'etnomusicòloga Montserrat Palacios, i la performance Parte del sistema, de l'artista malagueny establert a Tarragona Pedro Alba. Un altre artista, Pere Español, exposarà la instal·lació plàstica Ossos d'arbre al teatre El Magatzem.

El festival acabarà amb una sessió col·lectiva i multidisciplinària, al Conservatori de Música de Tarragona, en la qual prendran part poetes (Carles Hac Mor i Ester Xargai), actors (Joan Rioné), músics (Oriol Aymat i Antoni Sebastià) i creadors visuals (Federic Menchón). Però l'acte també està obert a la participació de tots els artistes que hi vulguin mostrar les seves creacions.

LES PROPOSTES

Dimecres, dia 10
20.30 h. Instal·lació de Pere Espanyol
21 i 22.30 h. Teatre amb Zona Zàlata
Dijous, dia 11
19.30 h, conferència de Llorenç Barber
20.30 i 21.30 h. Performance de Masque Teatre
Divendres dia 12
19.00 h. Conferència de Fàtima Miranda
20.00 h. Performance de Montserrat Palacios
20.00 h. Performance de Pedro Alba
Dissabte, dia 13
10.00 h. Master class de Ricard Boluda
19.30 h. Taula rodona sobre la creació al segle XXI
21.30 h. Art-Session
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.