El Centre d'Art Cal Massó de Reus ofereix l'art multimèdia més innovador

El programa PAM_10 comença divendres amb projectes sorgits del binomi maquinari / programari

Una mirada a les últimes propostes sorgides de la fusió entre l'art i les noves tecnologies és el que planteja PAM_10, una de les activitats principals de la reobertura del Centre d'Art Cal Massó al costat de l'exposició col·lectiva La vida en comú i els espectacles de petit format del cicle R-Evolució Escènica. La primera part del cicle dedicat a l'art multimèdia començarà aquest divendres amb Fem màquines, la presentació dels projectes realitzats pels equips de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i del laboratori audiovisual d'Hangar, que investiguen l'aplicació a l'art multimèdia de la recerca del binomi hardware / software (programari / maquinari).

Així, per part de la UPF, el físic, músic i luthier digital Sergi Jordà presentarà a Cal Massó el reactable, un nou instrument musical electrònic (que ha rebut el reconeixement internacional) d'un disseny simple i intuïtiu, que permet als músics experimentar amb el so, canviar la seva estructura, controlar els seus paràmetres i ser creatius d'una manera directa. Per la seva banda, Àlex Posada presentarà alguns dels projectes realitzats al laboratori multimèdia d'Hangar. El laboratori proposa la creació de noves peces d'art explorant les possibilitats de les noves tecnologies i la seva fusió amb disciplines com ara la programació, l'electrònica, el disseny industrial, el vídeo, el disseny interactiu, la música, l'arquitectura i les matemàtiques. També aquest divendres el col·lectiu barceloní Sonom, que treballa les relacions que s'estableixen entre les ones i la percepció humana, presentarà a Cal Massó un concert en directe que serà «multimèdia immersiu.» La següent sessió del cicle tindrà lloc els dies 30 d'abril i 1 de maig. Es titula Joc i aprenentatge i el protagonitzarà Lalalab, un equip de creadors de Múrcia i del País Valencià que proposen als infants (equipats amb sensors) jugar amb un videojoc mentre pugen al gronxador o baixen pel tobogan d'un parc infantil. L'objectiu d'aquesta proposta innovadora és la d'apropar les experiències del joc interactiu (que normalment tenen lloc davant de l'ordinador o amb les consoles en llocs privats) a l'espai públic i animar els nens a jugar al carrer.

La tercera sessió del PAM_10, el 28 de maig, anirà a càrrec de l'artista visual i professor de la UPF, Roc Parés, que investiga les interfícies i l'experimentació artística en l'àmbit de la comunicació interactiva. Parés presentarà projectes com ara el d'un gos robòtic que juga i balla seguint les ordres que li dicta un vell gramòfon i el de la petanca electrònica, un joc telemàtic basat en objectes tangibles.

El cicle acabarà l'11 de juny amb Lírica i cos, un concert audiovisual i de dansa del col·lectiu Electrònic Performers, i una performance dels creadors del grup Negativo i de l'artista d'art corporal Dani-Blood.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.