cultura

Castellar rebaixa el pressupost de la festa major entre un 25% i un 30%

La Trinca del segle XXI protagonitzarà l'actuació més destacada del programa

La rebaixa del pressupost de la festa major d'aquest setembre, que serà d'uns 150.000 euros, respon a la voluntat de contenció econòmica de l'Ajuntament, que a principi d'any ja va preveure reduir un 20% les despeses corresponents a festes i celebracions. Tot i això, al contrari que per exemple Terrassa, Castellar no anul·larà la tradicional recepció a les entitats, prevista per al dijous dia 9, ja que, tal com destaca l'alcalde, Ignasi Giménez, «aquest acte mai no ha costat gaires diners i és una de les oportunitats que tenen les entitats locals de mostrar els seus treballs». En aquesta ocasió, les corals Xiribec i Sant Esteve oferiran un concert amb motiu del seu vintè i vint-i-cinquè aniversari, respectivament.

L'actuació de La Trinca del segle XXI serà el principal plat fort de la festa major, com demostra el fet que sigui el dissabte dia 11 a la nit. L'any passat, en la mateixa data i franja horària, el grup que va actuar va ser Pastora. La regidora de Cultura, Pepa Martínez, reconeix que «aquell dia és festa a tot Catalunya i ha estat més complicat trobar grups disponibles», però està convençuda de l'èxit tant de l'actuació de La Trinca del segle XXI com de tota la festa major: «Tot i la rebaixa, no hem deixat de banda la qualitat.»

Giménez hi afegeix que «el que preval són les ganes de passar-ho bé de la gent», i destaca «l'aportació de les entitats». En aquest sentit l'Esbart Teatral, que celebra el seu centenari, farà el pregó.

ACTES PRINCIPALS

Festa major (setembre)
Dia 10: pregó a càrrec de l'Esbart Teatral
Dia 11: La Trinca (Pl. Fàbrica Nova)
Dia 12: Wadalupe (Plaça Major)
Dia 13: Sílvia Pérez i Ravid Goldschmidt (capella Montserrat)
Nits d'Estiu (juny i juliol)
Dia 2: Anna Roig i l'Ombre de Ton Chien
Dia 9: Els Amics de les Arts (Jardins Palau T.)
Dies 29, 6, 13 i 20: cinema a la fresca
Dies 1, 8 i 15: sardanes
Del 2 al 4 i del 9 a l'11: teatre a l'Auditori

Una vintena de propostes a les Nits d'Estiu

L'Ajuntament, amb la col·laboració de la Generalitat i la Diputació, ha preparat una vintena d'activitats lúdiques i culturals per amenitzar les nits d'estiu entre el 26 de juny i el 24 de juliol. Les Nits d'Estiu 2010 s'obriran amb la festa del centenari de l'Esbart Teatral de Castellar, que tindrà lloc tot el dissabte 26 de juny. Aquell dia també hi haurà un concert a càrrec de Van de Vinatxo, que estrenarà una oferta musical que inclou Anna Roig i l'Ombre de Ton Chien, Els Amics de les Arts, Pep Gimeno Botifarra o El Pont d'Arcalís. També hi haurà sardanes a la plaça del Mercat i sessions de cinema a la fresca a la plaça de Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia