cultura

La Fundació Dalí guanya una sentència contra el ‘Museu Dalí' de Berlín

Una altra victòria de la fundació

A través d'un comunicat, la Fundació Gala-Salvador Dalí ha fet públic que recentment ha obtingut una sentència favorable contra l'autoanomenat Museu Dalí de Berlín. Segons l'anunci, i després de portar el cas judicialment, el tribunal va resoldre, a favor de la petició de la Fundació, condemnar la mercantil alemanya i el responsable de l'organització de l'exposició a “cessar en l'ús de l'expressió ‘Dalí-Die Ausstellung' (Dalí-L'exposició) per referir-se a la seva exhibició a Berlín; renunciar a la titularitat dels noms de domini www.dalimuseum.de i www.dali-museum.de, i abonar la major part de les costes del procediment”. La sentència, amb data 18 de maig de 2010, encara no és ferma.

El cas es remunta a principi de 2009, quan la Fundació va descobrir l'existència d'una societat mercantil anomenada Dalí-Museum Berlin GmbH que anunciava pel mes de febrer del 2009 la inauguració, a la Leipziger Platz de Berlín, de l'esmentada exposició, titulada Dalí-Die Ausstellung. En aquesta mostra, el suposat museu exposava, fonamentalment, obra gràfica seriada i escultures atribuïdes a Salvador Dalí; tot plegat “amb un caràcter imminentment comercial i que induïa a la confusió”. Així mateix, la seva presència a internet i la mateixa denominació social de la mercantil organitzadora constituïen una clara apropiació de les marques registrades de la Fundació Gala-Salvador Dalí (entre altres, les marques Dalí-Museum).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia