Cultura

El Centre Cultural Tecla Sala de l'Hospitalet acull una selecció d'escultures de José Ramón Anda

El Centre Cultural Metropolità Tecla Sala de l'Hospitalet de Llobregat presentarà del 21 de febrer a l'11 de maig l'exposició Anda, els límits de la matèria, que reuneix una selecció d'escultures de l'artista basc José Ramón Anda. Considerat com un dels millors escultors del País Basc, Anda presenta les seves escultures de fusta caracteritzades per la vinculació a la natura, la geometria i la figuració.

José Ramón Anda és un escultor de reconegut prestigi al País Basc. El Tecla Sala de l'Hospitalet ha produït aquesta exposició, la més exhaustiva dedicada fins ara a l'artista basc. Anda ha elaborat nou escultures per a l'exposició que se sumen a 27 més que resum la trajectòria de l'artista.

Nascut el 1949 a Navarra, José Ramón Anda pertany a la generació posterior a la de grans escultors bascos com Oteiza o Chillida, dels quals es declara deixeble. Anda destaca per utilitzar la fusta per a les seves escultures, "el material més problemàtic que conec", segons paraules del propi artista, fill d'un ebenista.

Al centre Cultural Tecla Sala es poden veure obres que van des de l'abstracte experimental amb fortes arrels geomètriques, fins a la figuració, l'arquitectura i els mobles. L'exposició s'estructura en diferents àmbits de treball com les maquetes, els troncs buits, les escultures-moble o el joc amb la geometria. A més d'una selecció de les seves obres, Anda presenta per primera vegada un conjunt de 500 maquetes realitzades durant més de 30 anys de feina.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.