Cultura

Neix el gran grup en català

Xevi Xirgo és nomenat director de l’AVUI, que s’integra en un projecte periodístic que ara vendrà 54.000 exemplars diaris i tindrà més de 600.000 lectors a internet

Els dos principals diaris en català, l’AVUI i El Punt, formen part, des d’ahir, d’un mateix grup editorial, gràcies a l’adquisició de la Corporació Catalana de Comunicació per part d’Hermes Comunicacions SA.

L’acord de compra s’ha tancat pel valor net comptable de la societat, tres milions d’euros, i implica la sortida dels antics accionistes: Grupo Godó, Grupo Planeta i l’Institut Català de Finances. En una nota feta pública ahir, el Grupo Godó i el Grupo Planeta van destacar que la compra de l’AVUI per part d’Hermes Comunicacions significa un impuls important per a la consolidació del diari com un dels mitjans de comunicació de referència de la premsa en català.

D’aquesta manera, el grup Hermes Comunicacions SA amplia i consolida el seu ventall de publicacions que, a més, de l’AVUI i El Punt, compta amb les edicions digitals respectives –amb un nombre de navegadors únics mensuals superior als 600.000–, el diari d’esports El 9 Esportiu de Catalunya i Presència, la revista dels caps de setmana. En conjunt, per tant, es crea un grup de primera línia, perfectament adaptat per competir en el mercat de la informació i que té com a prioritat la difusió de continguts periodístics en llengua catalana. Tot plegat, amb la garantia de les dues capçaleres de més prestigi i difusió en català.

Nou director
La nova etapa de l’AVUI estarà encapçalada, des de la direcció, per Xevi Xirgo, que fins ara dirigia l’edició d’El Punt per a les comarques gironines. Xirgo, casat i amb dos fills, va néixer a Cassà de la Selva l’any 1964. És mestre, llicenciat en humanitats i professor associat de la Universitat de Girona, on imparteix comunicació escrita i teoria i tècniques de les relacions públiques. Ha dirigit en dues edicions el Curs de Postgrau en Periodisme Escrit de la Fundació UdG.

En l’àmbit del periodisme ha exercit sempre vinculat al grup El Punt, on ha tingut diferents responsabilitats. Va ser el corresponsal del diari a la comarca de la Selva i a l’Alt Maresme, ha estat el cap de la secció de Països Catalans i de Política, i responsable de diferents àrees temàtiques. L’any 1999 va ser nomenat director de la revista Presència, suplement dominical d’El Punt i de diferents publicacions d’àmbit català. En els darrers set anys, ha estat el director de l’edició d’El Punt a les comarques gironines i director adjunt del diari. A més de Xevi Xirgo, el projecte periodístic d’aquesta nova etapa de l’AVUI compta amb la participació dels actuals subdirectors (Lluís Martínez, David González i Salvador Cot), que han estat ratificats en els seus càrrecs.

Nova estructura
En l’aspecte empresarial, l’empresa editora de l’AVUI queda sota la presidència de Joan Bosch i Roura, amb Joan Vall i Clara com a vicepresident executiu. Emili Gispert assumeix la direcció general de continguts i Anna Maria Ribas és la nova directora general de gestió.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.