Cultura

El grup bcn216, 25 anys de músiques d'avui

Es van passar un curs sencer demanant la clau de l'aula 216, al conservatori del Bruc, per poder assajar. I el número va quedar en el nom del grup. El flautista David Albet, director artístic de bcn216, pot presumir avui de 25 anys de trajectòria en aquesta formació ja emblemàtica de la música contemporània catalana. “Per a nosaltres va ser un abans i un després passar a ser grup resident de l'Auditori”, explica Albet. En la cinquena temporada, aquesta relació està plenament consolidada, i també han signat un conveni de col·laboració amb l'Esmuc.

El programa d'enguany inclou quatre concerts i set gires destacades. Per començar, la recuperació de L'Armari en el Mar, de Joan Brossa, un muntatge escènic i musical que es va estrenar el 1978 al Lliure de Gràcia i que no s'ha fet mai més. Serà el 19 d'octubre a l'Auditori. Destaca també un concert amb obres de Robert Gerhard (6 d'abril de 2011), un dels compositors de capçalera del grup. I com a novetat, la creació d'un projecte per donar l'alternativa a compositors novells.

Una altra novetat d'aquest any serà el Festival d'Ensembles. Música del segle XXI (del 8 al 12 de novembre), junt amb els grups de música contemporània punters de l'Estat: els saragossans Enigma, el Grup Instrumental de València i Plural Ensemble de Madrid.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.