Cultura

Mario Vargas Llosa guanya el Nobel de Literatura

Vargas Llosa ha rebut innumerables premis entre els que destaquen el Premi Cervantes el 1994 i el Premi Planeta de 1993 per la seva novel·la ‘Lituma en los Andes'

L'escriptor peruà Mario Vargas Llosa ha estat guardonat amb el premi Nobel de literatura 2010, segons ha anunciat aquest dijous l'Acadèmia sueca.

Nascut a la ciutat peruana d'Arequipa el 28 de març de 1936. L'any 1959 va poder traslladar-se a estudiar a Madrid gràcies a una beca. Aquest mateix any va fer la seva primera publicació. Un conjunt de contes sota el títol de Los jefes i amb el que que va obtenir el Premi Leopoldo Arias. El primer d'una llarga llista d'obres publicades.

Al llarg de la seva carrera literària Vargas Llosa ha rebut innumerables premis i distincions entre els que destaquen el Premi Cervantes el 1994 i el Premi Planeta de 1993 per la seva novel·la Lituma en los Andes.

Llosa ha cultivat diversos gèneres literaris com ara la novel·la, la crítica literària i el periodisme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.