cultura

‘Viure al País' recorda Norbert Narach

En un segon reportatge, Pasqual Tirach s'explica sobre les peripècies de ‘l'afer Tirach-Bonnet'

L'edició d'aquest diumenge de Viure al País, presentada per Elsa Panadès, proposa tres reportatges dedicats a tres personalitat nord-catalanes. El primer és dedicat al polifacètic autor i home de ràdio Norbert Narach, desaparegut el passat de novembre del 2009, mitjançant un reportatge sobre la companyia que havia creat, el Théâtre de la Corneille. El grup ha decidit continuar el treball encetat per Norbert i s'ha llençat a un espectacle homenatge que s'ha estrenat aquest estiu a Eus, en el marc de les Nits d'Eus.

Utilitzant exclusivament textos de Narach, Monique Bellsolà ha posat en escena un espectacle a base de peces de teatre, haikus, cançons o conferències verbicultores, com les anomenava l'autor, sota el títol Adiu, c'est Norbert.

Tres dies a la presó, deu anys de procediments judicials i una carrera universitària interrompuda per una broma. És, en resum, l'afer Pasqual Tirach quan, aprofitant l'anomenament del prefecte Bernard Bonnet a Còrsega, fa publicar a L'Indépendant un fals avís mortuori enviat per fax i anunciant el “depart cap a altres horitzons” del representant de l'Estat. Va seguir durant dies un enorme enrenou politico-mediàtic, del qual Tirach ha patit durant anys les conseqüències. En aquest reportatge, el professor de català torna sobre aquest episodi de la seva vida.

Finalment, la sèrie Tots cuinem, en la qual una personalitat ens ensenya la seva recepta favorita, Albert Bueno prepara per als teleespectadors la seva fideuada.

Diumenge 10 d'octubre France3 a 11h30.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.