cultura

infraestructures

Sarrià ja té una gran biblioteca amb més espai, fons i serveis

El conseller Tresserras va inaugurar ahir la nova biblioteca Emília Xargay, reiterant en el seu últim acte públic la voluntat de democratitzar l'accés a la cultura

“Les biblioteques s'han convertit en els centres socials principals de la nostra època. A Catalunya, les polítiques socials formen part de les culturals, i la cultura és una de les quatre potes de l'Estat del benestar juntament amb l'educació, la salut i els serveis assistencials”. Gairebé resumint el seu llegat polític com a conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació i reafirmant la seva voluntat de garantir la “democratització de l'accés a la cultura”, Joan Manuel Tresserras va inaugurar ahir amb aquestes paraules la nova biblioteca pública Emília Xargay de Sarrià de Ter. En un acte molt popular, que va començar al matí amb una xocolatada i un espectacle infantil de País de Xauxa, la nova biblioteca va obrir les portes a un públic nombrós que va examinar pam a pam aquest nou edifici concebut pels arquitectes Manuel Martín i Joan Busó a l'espai deixat per l'antiga fàbrica de Coca-Cola. “Una biblioteca moderna, ampla, lluminosa i amb serveis del segle XXI”, com va subratllar l'alcalde, Roger Torrent. I un equipament que, en paraules del president de la Diputació, Enric Vilert, afavorirà la “cohesió social” dels sarrianencs.

La nova biblioteca, que gairebé multiplica per deu l'espai de la que es va inaugurar fa 55 anys als baixos de l'ajuntament –es passa de 80 a 742,6 metres quadrats útils–, ha tingut un cost d'1.230.969 euros, dels quals l'Ajuntament de Sarrià ha aportat 621.014 euros, la Generalitat, 338.809 euros i la Diputació, 271.145 euros. La nova biblioteca, distribuïda en dues plantes i dirigida per Anna Sala, ha incrementat sobretot el fons audiovisual i té zona wi-fi, una aula d'estudi i activitats en grup, un ampli espai infantil i onze ordinadors públics amb accés a internet.

La biblioteca, que actualment té 1.944 carnets i l'any passat va rebre 11.515 visites, ha ampliat ara els seus horaris i afegeix a les tardes de dilluns a divendres (de 16 h a 20h) dos matins: els dimarts i els dissabtes (de 10 ha 13h). En aquesta nova etapa, la biblioteca manté en el nom l'homenatge a l'artista sarrianenca Emília Xargay (1927-2002), ara també molt present en el grafisme de l'edifici, que inclou una cita seva sobre la necessitat de conciliar la passió i la intel·ligència.

LA XIFRA

11.276
llibres
formen actualment el fons de la biblioteca, juntament amb 949 CD, 1.584 DVD i 94 títols de revistes i diaris.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.