Cultura

Mor el director de cinema Blake Edwards als 88 anys

El cineasta ha mort per les complicacions derivades d'una pneumònia

Entre les seves pel·lícules destaquen ‘Esmorzar a Tiffany's', ‘Victor o Victòria' i ‘La Pantera Rosa'

El director de cinema Blake Edwards ha mort als 88 anys, segons ha anunciat un representant de la dona del cineasta, l'actriu Julie Andrews. Entre les seves pel·lícules destaquen La Pantera Rosa, Dies de Vi i Roses , Esmorzar a Tiffany's, Victor o Victòria i El guateque

Edwards va morir dimecres a la tarda en un centre de Santa Mònica per les complicacions derivades d'una pneumònia, ha explicat el representant del director, Gene Schwam. Amb ell es trobaven la seva dona i altres membres de la família, segons el diari Los Angeles Times.

Edwards va aconseguir el seu primer gran èxit de taquilla Operation Petticoat, l'any 1959, tot i que el verdader punt d'inflexió va arribar-li l'any 1961 amb Esmorzar a Tiffany's, una de les pel·lícules més reconegudes de la seva filmografia i de la història del cinema.

Al llarg de la seva carrera, Edwards es va especialitzar en la comèdia, i va ser premiat el 2004 amb un Oscar honorífic. Tot i això, tan sols ha estat nominat en una ocasió als premis de l'Acadèmia de Cinema nord-americana, pel seu treball de guionista en Víctor oVictòria, pel·lícula que va protagonitzar la Julie Andrews.