cultura

Llum verd al projecte ‘Boira'

La comissió de Patrimoni informa positivament de l'ampliació i reforma de la Casa de Cultura de Girona

La comissió de Patrimoni Cultural de Girona, que podria ser la darrera que presideix Miquel Sitjar, va donar finalment llum verd al projecte executiu d'ampliació i reforma de la Casa de Cultura de Girona, anomenat Boira, redactat per Ricard Mercadé i Aurora Fernández. Segons Sitjar, el projecte es va aprovar, amb intervencions encomiàstiques per part dels membres de la comissió. El projecte ja havia passat per la comissió, que el va deixar en suspens, afegint-hi indicacions que eren d'obligat compliment, com ara la preservació dels dos primers trams de l'escalinata monumental que porten al primer pis. Per iniciar les obres de reforma, que incidiran profundament en la morfologia i distribució interior de l'edifici, perquè el projecte té un caràcter integral, caldrà trobar el finançament necessari, però també que estigui construïda la biblioteca pública del parc del Migdia, i que avui està allotjada a l'antic hospici gironí.

Miquel Sitjar també va explicar ahir que la comissió va deixar en suspens el projecte de les obres de rehabilitació del monestir de Sant Feliu de Guíxols, seu del futur museu Thyssen, redactat per Albert Pla, perquè “ha generat dubtes” en els membres de la comissió. Segons Sitjar, hi ha propostes “que no queden massa clares”, com ara la necessitat de fer una passera de connexió entre la torre del Fum i la torre de l'Homenatge del monument. La comissió ho ha suspès i ha recomanat a la conselleria que des del departament es faci un seguiment del projecte.

Reestructuració

Aquesta ha estat molt possiblement la darrera comissió presidida per Miquel Sitjar com a director dels serveis territorials de Cultura a Girona, càrrec que ocupa en funcions, però també podria ser l'última presidida per aquesta figura, ja que des del govern, i la conselleria no n'és aliena, s'està produint un procés de reflexió sobre les estructures territorials de l'administració catalana, i la tendència és el seu aprimament. La figura de director dels serveis territorials podria desaparèixer en alguns departaments. D'altra banda, fonts del departament assenyalen que l'arribada de Ferran Mascarell a la conselleria fa témer, com es va poder constatar en la seva anterior estada en el càrrec, l'inici d'una etapa d'involució en el procés de descentralització promogut pel seu predecessor, Joan Manuel Tresserras.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.