Cultura

Raimon serà investit doctor honoris causa per la Universitat d'Alacant

El cantant de xàtiva serà investit en reconeixement a la seva “defensa de les llibertats democràtiques i de la cultura valenciana”

Aquest any en fa cinquanta de l'inici de la seva carrera

La Universitat d'Alacant (UA) investirà aquest divendres com doctor Honoris Causa al cantautor Raimon per “la seva trajectòria com a cantant i poeta en defensa de les llibertats democràtiques i de la cultura valenciana”, ha informat aquest dimecres el centro docent en una nota.

El nomenament de Raimon va ser acordat per unanimitat el passat 30 de juliol pel Consell de Govern de la UA a proposta de la Facultat de Filosofia i Lletres.

L'acte d'investidura se celebrarà al Paranimf del campus de la UA a Sant Vicent del Raspeig y comptarà con el padrinatge dels professors Armando Alberola Romá i Enric Balaguer Pascual.

Ramon Pelegero Sanchis, conegut amb el nom artístic de Raimon, va néixer a Xàtiva (la Costera) el 1940 i és llicenciat en Història per la Universitat de València (UV). Va iniciar la seva carrera com a cantant el 1961 i, segons la Universitat d'Alacant, “ha aportat amb les seves cançons i la seva manera de cantar un estil personal i discrepant, absolutament original”.

El 1963 va publicar el seu primer disc, amb cançons como Al vent, Som, La pedra i A cops. “Durant els anys de la repressió franquista, el compromís cívic i el coratge del cantautor van adquirir el valor de fenòmens emblemàtics”, han assenyalat fonts de la UA.

En aquest sentit, les mateixes fonts han afegit que “alguns dels seus recitals multitudinaris són ara evocats como una fita en la reivindicació de les llibertats, com el de l'Institut Químic de Sarrià (novembre de 1966), el debut al Palau de la Música Catalana (gener de 1967) o el concert a la Facultat d'Econòmiques de la Universitat de Madrid (maig de 1968)”.

En l'acte del proper divendres, la UA també investirà com a doctor Honoris Causa el director de l'Institut de Tecnologia Química (ITQ), Avelino Corma Canós.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.