Cultura

Mor el dramaturg Jordi Teixidor als 71 anys

L'autor va escriure ‘El retaule del flautista', un dels èxits més importants del teatre català

El 1963 va fundar el grup de teatre independent El Camaleó amb Francesc Candel

L'autor de teatre, escriptor, guionista, narrador, assagista i traductor Jordi Teixidor Martínez ha mort aquesta passada nit a Barcelona als 71 anys, com a conseqüència d'una aturada cardiorespiratòria.

La SGAE ha informa aquest dimecres en un comunicat de la mort de Jordi Teixidor, nascut el 16 de juliol de 1939 a la ciutat de Barcelona, i que compta amb una destacada obra musical i dramàtica, entre la que destaca El retaule del flautista, que va guanyar el Premi Josep Maria de Sagarra de l'any 1968 i que es va estrenar l'any 1971 arribant a superar les mil representacions consecutives.

Teixidor va créixer a la regió francesa del Périgueux, a on es va exiliar la seva família després de la Guerra Civil i d'on va tornar l'any 1950, si bé va continuar els seus estudis al Lycée Français de Barcelona i, més tard, va realitzar estudis de comptabilitat, cursos de dibuix i pintura i també de decoració publicitària.

El 1963 va fundar, amb el seu germà Ramon, l'escriptor Francesc Candel i altres persones, el grup de teatre independent El Camaleó.

Ha estat director, actor i autor en l'Institut del Teatre de Barcelona, i ha estrenat amb èxit obres com Mecano-Xou (1972); La jungla sentimental (1975), Dispara, Flanaghan (1976), Rebombori-2 (1978), El drama dels camèlies o el mal que fa el teatre (1984), David, rei (1986 i premi Ignasi Iglesias), entre d'altres.

També ha publicat obres de narrativa, com Marro (1988), Cromos. Històries de Barcelona (2000) i d'assaig, El drama, espectacle i transgressió, premi Xavier Fàbregas, 1988.

La SGAE ha lamentat la mort de Teixidor, al qual qualifica com una de les “figures més importants de la dramatúrgia catalana i una meravellosa persona”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.