cultura

CULTURA

dia mundial de la poesia a l'ebre

39 rapsodes a la II Mostra de Poesia d'Alcanar

Dissabte i diumenge es faran recitals poètics a Alcanar i Tortosa

Les Terres de l'Ebre també s'afegeixen al Dia Mundial de la Poesia. Així, a Alcanar, per segon any consecutiu, s'ha organitzat la Mostra Oberta de Poesia, un certamen, organitzat per la biblioteca Trinitari Fabregat amb el suport de la regidoria de Cultura i que ha aconseguit la participació de 39 poetes d'arreu de l'Estat. Entre els participants hi ha escriptors ebrencs coneguts com Josep Igual, Jesús M. Tibau o Víctor Canicio, un poeta que viu a cavall d'Alemanya i la Ràpita i que té diversos llibres de poemes editats per l'editorial Monflorit i il·lustrats per Frederic Mauri.

Tots aquests poetes participen en la Mostra amb poemes de nova creació, amb els quals s'ha editat un llibre que es presentarà el proper dissabte 19 de març, a la biblioteca. Paral·lelament, 21 dels 39 poetes participaran en aquest acte recitant en viu les seues poesies. “Tenen un màxim de tres minuts per participant”, va explicar Tomàs Camacho, membre del comitè organitzador. L'objectiu de la mostra és “crear un punt de trobada poètic i el contacte amb el públic”, precisa Camacho. Paral·lelament, a la tarda hi haurà recital poètic a càrrec de l'escriptor i poeta Josep Igual. Serà a partir de les 7 a la cisterna de la Vall.

Recital concert a Tortosa

D'altra banda, els serveis territorials de Cultura a l'Ebre també han organitzat pel dia 20 de març un recital concert per commemorar el Dia Mundial de la Poesia. L'espectacle porta per títol La poesia d'ahir i d'avui... la poesia d'aquí i d'enllà i tindrà com a mestre de cerimònies Josep Cid i Fonollosa, lo Noi, del grup Quico el Célio. L'actuació constarà de tres parts: una lectura col·lectiva de poemes que faran els assistents; un brindis per la poesia i pels poetes i rapsodes que ajuden a difondre-la i un recital a càrrec d'Andreu Rifé, amb poemes de David Monllau, d'Eduard Carmona i Iago Marta (guitarra) amb poemes de Gelonch, Prevert i Estellés; de Josep Lluís Villa i David Espinós (guitarra) amb poemes de García Lorca, i d'Arturo Gaya i Quique Pellicer amb poemes d'Estellés, Salvat-Papasseit i Sagarra. Serà a les 7 de la tarda al Centre del Comerç de Tortosa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.