cultura

cultura

El mico de l'Anís del Mono sortirà al carrer

L'empresa propietària de la firma pagarà una escultura de bronze, que es vol convertir en un símbol de Badalona

El mico de l'Anís del Mono sortirà ben aviat al carrer convertit en estàtua de bronze perquè tots els badalonins que ho vulguin el puguin veure de ben a prop. Després de 130 anys fent de símbol d'una de les marques d'anís més importants de l'Estat i d'una de les empreses emblemàtiques de Badalona, el mico adquirirà dimensions humanes amb l'objectiu de convertir-lo en un símbol de projecció exterior de la ciutat.

La idea va sortir de l'escola d'art i superior de disseny Pau Gargallo, que volia aportar a la ciutat l'escultura d'un “personatge emblemàtic”, tal com explica el gerent de la fàbrica d'Anís del Mono, Antonio Guillén. L'artista badalonina Susana Ruiz, que ha cursat el grau superior d'escultura a l'escola Pau Gargallo, ha estat l'encarregada de donar forma a la idea, que la fàbrica d'Anís del Mono ha vist amb bons ulls des del començament. És per això que el grup Osborne, propietari de la fàbrica d'anís, ha decidit finançar la realització del projecte per donar-lo després a la ciutat de Badalona i situar-lo en un espai de la via pública. “Hem donat suport econòmic a la proposta i pensem cedir l'estàtua al poble de Badalona”, assegura Antonio Guillén, que avança que el projecte es troba a hores d'ara “en fase preliminar però ben aviat es farà mans i mànigues per tirar-lo endavant”.

Mico humà

El mico de l'escultura, que apareix assegut en un banc, té una gran semblança amb el de l'etiqueta de les ampolles de licor. Es tracta d'una figura amb rostre humà, que tindrà també la mida d'una persona, assegut en una postura molt semblant al de l'etiqueta. En una mà aguanta la característica ampolla diamantada de l'anís. L'única diferència és que aquest mico es mira l'etiqueta de l'ampolla on apareix ell mateix.

“Com la Sireneta de Copenhaguen”

El gerent de la fàbrica d'Anís del Mono, Antoni Guillén, ha anunciat que dimecres vinent té previst reunir-se amb responsables municipals per decidir on se situarà l'estàtua un cop estigui acabada. Guillén es decanta per un emplaçament proper a la fàbrica del popular anís, que es troba situada a primera línia de mar i que té a tocar el nou tram del passeig Marítim i el Pont del Petroli. De fet, aquest nou passeig podria ser una de les opcions com ho és també la plaça de la Rosa dels Vents, al costat de la fàbrica. Antonio Guillén manté que, en poc temps, pot arribar a convertir-se en una de les estàtues més populars de Badalona. “El fet que el mico es presenti assegut en un banc motivarà molta gent a seure al seu costat per fer-s'hi fotos”, explica el gerent de l'Anís del Mono, que es mostra convençut que el mico es pot convertir en un símbol de la ciutat de Badalona “com ho és la Sireneta de Copenhaguen”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.