El castell del Montgrí, de reformes

Es complementa amb la cisterna d'aigua exterior i les pedreres

L'actuació al castell es concreta a netejar les parets d'herbes i consolidar els elements que s'han anat fent malbé, com poden ser els cables de les baranes de protecció del pis de dalt i el parallamps, a part de la caiguda d'algunes pedres. «És una rentada de cara i s'hi faran petites actuacions», va recordar l'alcalde, Joan Margall, que va justificar les obres ara, perquè el dia és més llarg i perquè volen enllestir-les abans que el castell comenci a ser visitat de manera assídua.

Però, a més, a diferència de fa 21 anys, l'actuació es completa en altres elements que complementen aquesta fortificació, que no es va acabar de construir. Es tracta de les pedreres i de la cisterna d'aigua exterior. El projecte preveu la senyalització dels esmentats elements, a part de restaurar, per primera vegada, la cisterna. Per aquest motiu, l'helicòpter ja ha dipositat material concret per a aquesta construcció. «Es dinamitzen dos valors», va dir el regidor de Cultura i diputat a la Diputació, Josep Maria Rufí, que va afegir-hi que el castell és l'element cultural més important del futur parc natural del montgrí, les Medes i el Baix Ter. «És un rentada de cara però, a més, una restauració», va dir l'arquitecte que ha projectat l'actuació, Lluís Bayona, de Patrimoni de la Diputació de Girona.

40 minuts per pujar-hi

Albert Vilar

L'empresa torroellenca Duplextil SL executarà l'obra, que té un cost de 120.000 euros, dels quals 70.000 són assumits per la Diputació i, la resta, per l'Ajuntament. El termini d'execució és d'un mes i mig. I durant aquest temps els treballadors de l'empresa hauran de fer un recorregut diari a peu de 40 minuts per pujar al castell, i un temps semblant per baixar-ne. Un vehicle els portarà fins al punt més alt on es pot accedir, per la part de Torroella, i la resta, a peu, passant per la capella i enfilant la cresta de la muntanya fins al castell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.