cultura

El Tapís de la Creació serà 3 o 4 mesos al centre de restauració de Valldoreix

Representants de la Generalitat, l'MNAC i el Ministeri es van reunir amb el capítol de la catedral per fer-los entendre la conveniència de l'actuació

El Tapís de la Creació, que actualment s'exposa al Museu del Tresor de la Catedral de Girona, haurà de viatjar al Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya, a Valldoreix, per ser restaurat. El director dels serveis territorials de Cultura a Girona, Antoni Baulida, va explicar ahir que fa uns dies representants del Departament de Cultura de la Generalitat, del Ministeri de Cultura espanyol i de l'MNAC van mantenir una reunió amb els responsables del capítol de la catedral de Girona per “fer-los entendre” la necessitat de dur a terme la restauració d'aquesta peça única, que aquesta operació era impossible de realitzar in situ i que es feia imprescindible que el tapís viatgés fins a Valldoreix, on hi ha l'equip necessari. Baulida es va mostrar optimista respecte al fet de vèncer les reticències del capítol –“crec que ho van entendre”, va dir ahir– i va afirmar que el mes de juliol ja hi hauria una resolució. L'operació, sense comptar l'assegurança, podria tenir un cost d'uns 150.000 euros, sempre a càrrec de la Generalitat, tal com va assegurar Baulida.

Pel que fa a la resta de projectes que va tractar la comissió de Patrimoni de Girona en la reunió de divendres, aquesta va donar llum verd al projecte bàsic de restauració de la Casa Reina Sibil·la de Fortià, que s'ha de convertir en la casa de la vila; al projecte de rehabilitació de l'església de Santa Maria de Lladó; a un projecte d'instal·lació d'una passarel·la al camí de ronda de s'Agaró; al projecte de restauració de la portalada i la rosassa de l'església de Sant Martí d'Empúries, i a la instal·lació d'una coberta desmuntable al pati d'armes del castell del Remei, de la Bisbal.

La comissió va deixar en suspens la construcció d'un nou accés al nucli protegit de Peratallada, que tenia previst fer una mena de passadís en el punt més alt de la carretera que passa pel costat del nucli, i ha aconsellat a l'Ajuntament de Forallac que, per no afectar tant les visuals del nucli, refaci el projecte i situï el nou punt d'accés en una cota més baixa.

LA XIFRA

150.000
euros
és el cost de la restauració del Tapís de la Creació, sense comptar-hi l'assegurança, que serà important.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.