cultura

Nazis i corrupció

Malgrat l'embalum del Jo confesso cabrenià, altres títols troben el seu espai en la nova temporada literària catalana, començant per la nova novel·la de l'escriptor de Sedaví Ferran Torrent, que també s'endinsa en el laberint de violència i horror dels camps de concentració nazis. Ombres en la nit (Columna / Bromera) transcorre a Viena després de la II Guerra Mundial i està protagonitzada per Santiago Cortés. És un gitano que ha passat cinc anys a Dachau i quan en surt s'adhereix a una organització extremista jueva que es dedica a eliminar els responsables dels camps. Perseguint el Dr. Eric Henkell, un metge que feia experiments al camp, Cortés anirà fins a València, on s'amaga Henkell. La data de publicació és el 20 d'octubre.

L'escriptor i diplomàtic Carles Casajuana torna a les llibreries amb Un escàndol sense importància (Columna). Rafael Masferrer és un advocat que es veu abocat a afrontar un cas de xantatge quan ha d'investigar un cas de corrupció que implica dues empreses immobiliàries, una de francesa i una altra de catalana, en un afer de construcció a Tailàndia.

La setmana entrant es presenta La melancolia dels oficials (Empúries), de Joan-Daniel Bezsonoff. L'escriptor nord-català revisita la guerra d'Algèria per explorar les conseqüències del conflicte que va enfrontar França i el país nord-africà, i ho fa a través de petites històries de gent anònima que la viu i la pateix de prop. L'eix vertebral és una història d'amor i espionatge que transporta el lector d'Alger a París i de Tànger a Frankfurt.

Isidre Grau experimenta, per la seva banda, amb la “volatilitat” de la vida amorosa a Els amants volàtils (Proa). Un escriptor té el repte d'escriure l'aventura amorosa d'una antiga amant que pretén així superar el desengany obtingut. L'encàrrec, però, fa que es plantegi moltes qüestions al voltant de la natura de l'amor. Sortirà el 22 de setembre.

L'escriptora barcelonina Teresa Solana reprèn les investigacions dels germans bessons detectius Borja i Eduard a L'hora zen (Edicions 62), ambientada en un centre de teràpies alternatives, i Xulio Ricardo Trigo recrea la construcció del port de Barcelona al segle XV a El port del nou món (Edicions 62).

Maria Barbal publica un volum de set contes (Cada dia penso en tu, Columna) amb dos d'inèdits, mentre que Marta Pessarrodona aplega una sèrie de narracions (algunes d'inèdites) amb Ara Llibres. També s'espera la nova novel·la de l'escriptora i exdiputada Maria Mercè Roca amb vista al novembre i el debut literari de l'arquitecte Joan Marcè, que ambienta a l'estany de Banyoles el thriller Un intrús a l'estany (Edicions 62).

Pel que fa a la poesia, la temporada ve farcida de les novetats de David Castillo, (Doble zero), Perejaume (Pagèsiques), Àlex Susanna (Promiscuïtat), Jaume Subirana (Una pedra sura), així com La tempesta, d'Albert Roig, premi Jocs Florals de Barcelona. Fora de la ficció, destaca el tercer i darrer volum de les Memòries de Jordi Pujol, i l'assaig de Joan Querals, La gomorra catalana (Angle), que investiga la presència de la brega a Catalunya.

Per acabar, la nova traducció en vers de L'Odissea en mans de Joan Francesc Mira, un treball que arriba 50 anys després de la traducció de Carles Riba.


5


4


3


2


1

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.