cultura

La Universitat homenatja en solitari Sanchis Guarner

Morcillo: “La societat valenciana té un deute amb el mestre pel seu compromís cívic”

La Universitat de València har tributat un homenatge a Manuel Sanchis Guarner en el centenari del seu naixement. El rector, Esteban Morcillo, ha qualificat l'homenatjat com “un model i un estímul constant i íntegre”.

Sanchis Guarner va ser el primer catedràtic de Valencià de la Universitat de València, fundador de l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana i signant de les Normes de Castelló (1932).

L'homenatge s'ha celebrar al Saló d'Actes de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, i ha comptat amb les intervencions del rector; la degana de la Facultat, María José Coperías; el catedràtic Antoni Ferrando; el fill de l'homenatjat, Manuel Sanchis-Guarner Cavanilles; i el rector de la Universitat Jaume I –i president de la Xarxa Lluís Vives–, Vicent Climent.

L'acte ha començat amb la projecció d'un vídeo que repassa la figura de Manuel Sanchis Guarner. També s'ha procedit a descobrir una placa commemorativa.

En la seua intervenció, el rector ha dit: “La Universitat té un deute amb el mestre Sanchis Guarner, per haver deixat una empremta important per la seua amplíssima obra filològica i històrica, de gran influència acadèmica i científica, i també de divulgació social. També té el mateix deute la societat valenciana, pel compromís cívic d'aquell home, per la seua defensa de la democràcia i la llibertat”.

Per la seua banda, Antoni Ferrando ha efectuat una semblança de la trajectòria intel·lectual i cívica de Sanchis, i ha remarcat que les seues obres més importants continuen reeditant-se en l'actualitat a bon ritme.

La degana, María José Coperías, ha recordat que Sanchis Guarner va ser el primer degà de la facultat elegit democràticament.

El fill de l'homenatjat s'ha preguntat quin hauria estat el paper de son pare, de continuar amb vida, en la societat valenciana de hui en dia. I no ha dubtat a assenyalar que hauria continuat treballant per la dignificació del País Valencià sense abandonar el seu tarannà dialogant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.