cultura

La divisió comunista

El paper del comunisme i de les seves divergències internes en la política espanyola dels anys 1930 és el títol de les jornades d'història i política que tindran lloc demà i demà passat a la sala de graus Francisco Tomás y Valiente de la Facultat de Dret de la UdG, organitzades per l'àrea d'història del dret i les institucions i la càtedra de cultura jurídica de la UdG i la Fundació Andreu Nin, que preserva i divulga el llegat del Partit Obrer d'Unificació Marxista (POUM) i de Nin (1892-1937), un dels seus principals dirigents.

Les jornades s'obriran demà (18 h) amb la projecció de la pel·lícula Tierra y libertad, de Ken Loach, i un col·loqui en què participarà Andy Durgan, doctor en història per la Universitat de Londres que, com a especialista en la història del POUM i el Bloc Obrer i Camperol (BOC), va assessorar Loach per fer aquesta pel·lícula sobre la Guerra Civil espanyola.

Dijous a les 10 del matí, Durgan hi oferirà la conferència El comunisme a Catalunya; del BOC al POUM, i a les 12 del migdia, el professor Fernando Hernández Sánchez, de la Universitat Autònoma de Madrid, portarà a terme el seminari El PCE en los años 30. Les jornades es clouran amb la projecció a les 5 de la tarda del documental Doblemente olvidados, de Jordi Gordón, que recull el testimoni de Wilebaldo Solano, últim secretari general del POUM. Després hi haurà una taula rodona amb Durgan, Hernández, Pepe Gutiérrez-Álvarez, membre de la Fundació Andreu Nin, i l'historiador Jordi Canal, moderats per Carles Ferreira, estudiant de ciències polítiques.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.