cultura

Sales vol ser dona i santa

La Penyora dedica el 5è Festival Pepe Sales a Santa Teresa de Jesús

L'associació La Penyora Cultura dedicarà el cinquè Festival d'Art Independent Pepe Sales, que tindrà lloc en diferents espais de Girona del 18 al 28 de gener del 2012, a la figura de Santa Teresa de Jesús (Àvila, 1515 - Alba de Tormes, Salamanca, 1582). Fundadora de l'orde de les Carmelites Descalces, doctora honoris causa per la Universitat de Salamanca, doctora de l'Església Universal, patrona de la gastronomia i dels escriptors, mística i escriptora, Santa Teresa serà la primera dona que protagonitzarà el Festival d'Art Independent Pepe Sales, que fins ara ha estat dedicat a Sales, Miquel Bausà, Pedro Casariego i Lluís Vilà. El festival, impulsat des del restaurant La Penyora i possible gràcies a la seva gran xarxa de col·laboradors, vol “recuperar i divulgar l'obra d'autors i creadors que han deixat, a les generacions posteriors, un exclusiu llegat”.

Defensora de la dona

El 5è Pepe Sales revisa “l'herència de Teresa de Cepeda y Ahumada, Santa Teresa de Jesús, sàvia, gran en si mateixa, protagonista absoluta de la seva vida i defensora de la dona en una societat en la qual la condició femenina era menyspreada”, segons es remarca en el primer comunicat del festival, que arriba acompanyat d'una fotografia de l'actriu Belén Fabra (Gran reserva, Diario de una ninfómana) caracteritzada com la santa.

A través de la vida i l'obra de Santa Teresa, amb especial èmfasi en el seu misticisme i el seu amor incondicional a Jesucrist, el festival vol fer també un homenatge a les dones “i especialment a totes aquelles que, com la presidenta de Libèria, Ellen Johnson-Sirleaf, l'activista i també liberiana Leymah Gbowee, i l'activista i periodista iemenita Tawakkul Karman, premis Nobel de la Pau 2011, treballen en favor dels drets de les dones, els drets humans i la pau”. El festival inclourà exposicions, cinema, música en directe, gastronomia, performances, instal·lacions, etc., com a part d'un intens programa que es farà públic més endavant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a