cultura

L'Ajuntament aprova els noms dels nous membres del ple del Consell de la Cultura de Barcelona

La decisió s'ha pres un cop expirat el mandat dels consellers nomenats entre el 2007 i el 2009

La productora Isona Passola i la catedràtica Lourdes Cirlot, entre la desena de persones escollides

La comissió de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest dimarts els noms de les deu persones que passaran a ser membres del ple del Consell de la Cultura de Barcelona. Segons ha informat l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), l'elecció dels nous membres s'ha fet “per unanimitat” i basant-se en la seva “la reconeguda vàlua” en l'àmbit cultural. El relleu en aquest òrgan consultiu es produeix un cop expirat el mandat dels membres nomenats entre el 2007 i el 2009.

El consell de la Cultura de Barcelona va ser creat l'any 2007 per aglutinar la representació dels interessos i les posicions dels diferents sectors i agents del món cultural de la ciutat. El Consell és, a més, el principal impulsor del Pla estratègic del sector cultural.

És per això que els seus membres responen a tres tipologies: col·lectius (associacions o entitats), institucionals (administracions o institucions culturals) i individuals. És en relació a la darrera de les tipologies on s'emmarca l'acord pres avui per la comissió de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l'Ajuntament.

Les persones que han estat designades per ser membres del ple del Consell de la Cultura són el doctor en Filosofia i professor titular d'Estètica de la Universitat de Girona, Xavier Antich; la directora de Debats del Centre de Documentació del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), Judit Carrera; la catedràtica d'Història de l'Art de la Universitat de Barcelona Lourdes Cirlot; el poeta i lingüista Carles Duarte; la historiadora i crítica d'art Sílvia Muñoz; la productora, guionista i directora de cinema Isona Passola; el periodista Álex Sàlmon; la directora de Biocat i doctora en Ciències Biològiques per la UB, Montserrat Vendrell; el dramaturg i director de la Sala Beckett, Toni Casares Roca, i l'historiador de l'art i crític Daniel Giralt-Miracle.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.