cultura

Can Ricard es queda sense la Casa de les Llengües

L'Ajuntament dissol el consorci després que la Generalitat s'hagi retirat del projecte

El consistori estudia ara quin ús donar a l'espai i quins projectes sobre diversitat lingüística es poden mantenir

L'antiga fàbrica de Can Ricard no acollirà la Casa de les Llengües. La Generalitat s'ha retirat del consorci que formava amb l'Ajuntament de Barcelona i el projecte s'anul·larà.

El tinent d'alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana, ha confirmat aquest dilluns la dissolució del consorci de la Casa de les Llengües de després que la Generalitat, que en finançava la major part, s'hagi retirat.

La Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona tenien previst posar en marxa aquest projecte ubicat a Can Ricart el 2014. La Casa de les Llengües, havia de ser un centre cultural dedicat a la promoció, l'ús i el desenvolupament de les llengües i a la formació especialitzada sobre la gestió d'una societat diversa i més multilingüe.

Segons Ciurana, el consistori, que posava l'edifici, considera que no té sentit continuar amb el projecte i estudia quin ús donar ara a aquest espai, ubicat al districte tecnològic del 22@. De moment, té previst continuar amb les obres per consolidar l'espai.

El regidor ha explicat que el govern municipal no renuncia a continuar desenvolupant alguns dels projectes de la Casa de les Llengües i Linguamon sobre diversitat lingüística i capitalitat editorial, però, s'hauran de replantejar. En aquest sentit, ha volgut deixar clar que l'Ajuntament de Barcelona “no es desvincularà de Can Ricard ni del multilingüisme ni de la capitalitat editorial”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.