cultura

L'art s'actualitza

La presentació de Bonart Actualitat, el primer diari d'art en línia en català, i el lliurament dels III Premis Bonart tindran lloc els dies 26 (a Barcelona) i 27 de gener (a Girona)

La presentació de la nova revista en línia i els III Premis Bonarts es divideixen en dos actes

Com a la resta de mitjans de comunicació, la revista Bonart fa temps que ofereix en la seva pàgina web un apartat en línia que ha ofert una informació actualitzada de tots els esdeveniments artístics a nivell nacional, estatal i internacional. Fent un nou pas endavant, Bonart oferirà a partir del 2012, conjuntament amb la seva web, el nou diari d'art en català a la xarxa: Bonart actualitat.

El lector de Bonart tindrà a partir d'ara, doncs, dos canals informatius: un en línia, amb el diari digital, i la revista de paper, que continuarà sortint cada mes al carrer per oferir reportatges en profunditat, temes d'actualitat i opinions de destacades personalitats del món de les arts plàstiques. Segons els responsables, Bonart actualitat “pretén reflectir, a l'instant, el dia a dia del món de l'art, no només en l'àmbit que fins ara hem cobert [Catalunya, Balears, Andorra, País Valencià i Aragó]. Per això també estenem la xarxa arreu de l'Estat espanyol, d'Europa i del món”.

Presentació i premis

Per a la presentació oficial s'ha decidit fer-ne una primera a la Fundació Vila Casas de Barcelona, que tornarà a obrir les portes el 26 de gener als nombrosos convidats del món de la cultura. A més de la presentació del nou diari, durant el transcurs de l'acte, tindrà lloc l'entrega dels III Premis Bonart (20 h), enguany atorgats a Loop, festival internacional de videoart de Barcelona (Carles Duran, Llucià Homs i Emilio Álvarez); a Fernando Pinós i Maria Guirao, galeristes, col·leccionistes i impulsors del Museu del Modernisme Català; a David G. Torres, crític d'art i comissari del pavelló de Catalunya i Balears a la Biennal de Venècia 2011 i a Romà Vallès, artista.

El 27 de gener, a la mateixa hora, en aquesta ocasió a la seu de la Fundació Valvi de Girona, a més de la presentació de la revista en línia rebran els guardons dels premis Bonart la Fundació Valvi (Joaquim Vidal) per la promoció de l'art contemporani a les comarques gironines; Grup Praxis 75 (Lluís Bosch Martí i Bep Marquès), grup artístic fundat a Girona l'any 1975; Ingravid, festival de cultura contemporània de Figueres (Rafael Camps i Esther Pujol) i Isaki Lacuesta, cineasta i autor del documental sobre Miquel Barceló El cuaderno de barro.

Gestió artística

Un altre apartat pel qual continuarà apostant l'editorial serà el de la gestora cultural, en què Bonart s'ha implicat de manera decidida en els darrers temps dirigint l'Espai Eat Art Lluís Vilà de Banyoles i comissariant exposicions com la de Romà Vallès a la Fundació Vila Casas, José Manuel Ciria a Sitges o la de Pere Brull a Vilanova i la Geltrú. Paral·lelament, també s'han editat llibres com el de l'homenatge a Navarro Vives en el seu vuitantè aniversari i el dels 25 anys d'activitat artística de Wolfgang Berus.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.