cultura

El disc de Carles Dénia és reconegut com el millor de música folk de 2011

El treball “El paradís de les paraules”, destacat per la revista Sons, musica poetes àrabs valencians

El disc El paradís de les paraules (Comboi Records, 2011), del músic i cantant valencià Carles Dénia, ha estat considerat per la revista Sons com el millor disc de música folk en llengua catalana de l'any 2011.

En aquest treball, Carles Dénia musica textos de poetes àrabs valencians compresos entre els segles X i XIII que han estat traduïts al valencià pel prestigiós poeta Josep Piera, amb l'ajuda del filòleg Josep Gregori. En la part musical, Carles Dénia ha estat acompanyat per una formació de luxe: Efrén López, fundador de L'ham de Foc (cordes tradicionals); Mario Mas, acompanyant habitual de Paco Ibáñez (guitarra); Cristóbal Rentero, del grup de Miquel Gil (cordes tradicionals); Albert Sanz (piano i teclats); i Aleix Tobias, del grup Tactequeté (percussió).

També han sigut destacats altres artistes representants per La Sibil·la —Apa, que ha quedat en cinquena posició; Quico el Célio + Pep Gimeno Botifarra, en setena posició; i Josep Maria Ribelles, en desena posició— fet que converteix aquesta empresa valenciana en referència del panorama de la música folk.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.