cultura

Maragall ‘torna' a casa gràcies al públic

L'espectacle Maragall a casa es representarà els vespres de diumenge (19 hores) a la Casa-Arxiu Joan Maragall, a partir del 22 de gener. És la segona temporada d'aquest muntatge que repassa la vida, el pensament i l'obra de Joan Maragall al seu menjador. L'actor Jep Barceló rep els espectadors com si fos l'escriptor. En les 31 sessions de la primera tongada d'aquesta tardor (que es representaven entre dilluns i dimarts) es va arribar al 100% d'ocupació, amb 1.364 espectadors. El muntatge, que parteix d'un text de Josep Maria Jaumà, està dirigit per Dolors Vilarasau. La presència de familiars del personatge ha estat constant en la majoria de les sessions. I, en part, ha estat el seu entusiasme el que ha fet possible una nova tongada de funcions.

El Maragall que traspua és el que es pot construir a partir dels seus escrits, desencisats per moments amb la política arran de la Setmana Tràgica, per altres melancòlic i panteista. També es mostra pròxim, divertit i desenfadat, com ho expressa la correspondència. Jaumà considera que va sent hora de mostrar un Maragall pròxim, baixar-lo del pedestal. Vilarasau insisteix que fent-lo humà era l'única manera de traslladar-lo al llenguatge teatral amb interès. L'espectacle es complementa amb la música de Joan Alavedra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.