cultura

L'autor de novel·la negra Gildas Girodeau publica en català

L'autor nord-català, nascut a Cotlliure, ha estat traduït i publicat per Curbet edicions en la seva col·lecció Polar

A Portvendres, a Catalunya Nord, la mort d'un científic que treballava per a un laboratori d'oceanologia porta en Paul Feder als corredors del lobby nuclear. Es troba amb un saberut desenganyat, un vell policia il·luminat, una neuròtica atractiva i uns quants cadàvers encara tebis. Així es podria resumir el polar que Curbet edicions ha publicat, en català i amb el títol Deliri Nuclear , de l'escriptor Gildas Girodeau. “Un thriller fulminant a la catalana”, ens anuncia l'editorial.

L'autor, un dels escriptors de novel·la negra més prolífics a Catalunya Nord afirma que amb aquest llibre vol “retre homenatge als militants antinuclears que porten a terme accions cada vegada més complexes i fins i tot perilloses, així com també als bussos que el govern francès va enviar per raons fosques a Auckland l'any 1985, amb l'objectiu d'enfonsar el Rainbow Warrior”.

Gildas Girodeau va néixer a Cotlliure l'any 1953. Compromès “en les lluites i els anhels del seu temps”, fou mariner i ara es dedica a l'agricultura ecològica. En les seves novel·les, els ambients i escenaris de Catalunya Nord i els seus personatges serveixen sovint de pretext per fer crítica social, mostrant les inquietuds de l'autor. El seu personatge principal, en Paul Feder, és un home atípic que viu en un vaixell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.