cultura

Generació Pepe Sales

El Festival d'Art Independent Pepe Sales va millorant en cada edició. Dimarts va tenir lloc a l'auditori de la Mercè de Girona l'acte central d'aquesta cinquena edició: un espectacle de tres hores de durada repartit en dues parts que va mostrar, un cop més, el geni i la generositat d'un bon grapat de creadors de diverses disciplines artístiques, inspirats per santa Teresa de Jesús. Durant aquests cinc anys, el Pepe Sales ha funcionat molt bé com a plataforma d'experimentació i punt de trobada per a gent inquieta. En el món artístic gironí ja es pot parlar gairebé d'una generació Pepe Sales, amb un esperit desinhibit i trencador que s'aplica tant a les arts plàstiques –l'exposició del festival encara és oberta a la Mercè– com a les audiovisuals i les escèniques.

L'auditori de la Mercè es va omplir per assistir a un gran espectacle de varietats postmodernes, amb una magnífica ambientació, entre monàstica i fantasmagòrica, creada amb projeccions per Salva Garriga. La dansa va obrir el programa amb Les Estampades i, tot seguit, va arribar el flamenc amb Jordi Fornells i el llaüt de Dani Ibáñez (Möondo). Arianna Puello, acabada d'arribar de Nova York, es va sumar a última hora a la festa hip-hop de Nomah, Prince Osito i DJ Hero. El festival va propiciar la col·laboració entre dos dels músics gironins més actius, Xebi Sávats i Tom Hagan, i Mariona Aupí va estrenar duet electrònic amb Diana Rodríguez (En la cruz). Pedro Burruezo i Praga van actuar seguits, enfrontant-se al mateix poema de la santa, Nadie te turbe, i oferint-ne dues visions tan diferents com atractives. Va haver-hi més dansa, molta més poesia i música, màgia –la separació de les aigües, segons Fèlix Brunet–, el braç incorrupte de Pèl Capell, apologies de l'amor humà i diví, humor delirant amb nu integral (Cascai) i un comiat: Cristina Cervià va donar el relleu com a presentadora a Meritxell Yanes. I un final apoteòsic: tots els artistes van envoltar els organitzadors, Lluís Llamas i Consol Ribas (“La paraula és amor!”) de La Penyora, mentre Izzy, Ferry i Ju cantaven: “En la cruz está la vida y el consuelo, y ella sola es el camino para el cielo”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.