cultura

Cine gai i lesbià obert a tots els públics

“Hem fet un esforç en els darrers quatre anys per diferenciar-nos dels festivals gais i portar pel·lícules que, més enllà de pertànyer al gènere, tinguin valors cinematogràfics”. En aquests termes s'expressa Joako Ezpeleta, director del Fire!! - 17a Mostra Internacional de Cinema Gai i Lesbià, que se celebra fins al 15 de juliol a l'Institut Francès de Barcelona.

Amb aquest objectiu, la vintena de films programats en aquesta mostra organitzada pel Casal Lambda han estat seleccionats en festivals com Sundance, Berlín i Canes, i volen fugir de “les pel·lícules fetes per acontentar el gueto”, i “que agradin al públic, independentment que sigui gai o no”. El film que inaugura el festival avui és Keep the lights on, una producció dels Estats Units dirigida per Ira Sachs. Els pròxims dies es podran veure pel·lícules de ficció i documentals dels Estats Units, Gran Bretanya, França i, fins i tot, un de la Xina i un altre de l'Iran.De la programació d'aquesta edició, que inclou tres sessions a la Casa Àsia, destaquen My brother the Devil (Regne Unit), Circumstance (el film iranià esmentat, dirigit l'any passat per Maryam Keshavarz) i North sea Texas (Bèlgica, 2011).Joako Ezpeleta insisteix que “abans aquest tipus de cinema s'adreçava al gueto, perquè no hem d'oblidar que es tractava d'un col·lectiu necessitat de referents; però això a Espanya ha canviat molt, ja tenim referents, i el que ens cal són bons films per a la gent que li agrada el cinema i ja està”. No hi ha cap producció de l'Estat espanyol. Segons el director de la mostra, “hi ha molt poc cinema gai espanyol, no sé per què.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.