cultura

Teresa Rebull escriu a François Hollande pel català

En una carta feta pública aquesta setmana, l'històrica cantant i activista política Teresa Rebull es dirigeix al president de la República per demanar-li d'actuar a favor del català.

Presentant-se com a «membre du Parti Socialiste Catalan», Teresa Rebull reclama, en nom dels (nord) catalans un «lliure ensenyament» de la lengua catalana. Després de recordar que va estar "detinguda a Figueras" sota Franco, la cantant argumenta el desig i la necessitat pels catalans de defensar la seva llengua i cultura amb una argumentació que, després d'una citació de Benjamin Perret, s'articula sobre l'amor «amb fervor» que els nord catalans tindrien per «França, la seva bellesa i la seva cultura».

En una oda a uns valors d'una «França profunda» i generosa que «aprova els nostres sentiments i les nostres reivindicacions», Rebull cita el Bearn, les Vosges però també més curiosament París, Algèria i Tunísia i insta el nou president a actuar per defensar la nostra cultura.

Després d'una referència a Llull i recordar que va cantar - «en català ben segur!»- per Mitterand al 1981, la cantant de Banyuls s'acomiada declarant-se entusiasta pel projecte presidencial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.