cultura

El Punt Avui, amb el ‘Fènix 11-23'

Els subscriptors podran assistir gratis a sessions especials de la pel·lícula de Joel Joan a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, i a la gala d'estrena a Vic

El film explica la història d'Èric Bertran, víctima d'una absurda operació antiterrorista
Actors o membres de l'equip assistiran a alguna de les sessions per als subscriptors

Els subscriptors d'El Punt Avui no tenen cap excusa per perdre's la producció de Joel Joan i Xavier Atance que es presenta aquest dilluns en societat a Barcelona i que s'estrena a les sales de cinema d'arreu de Catalunya divendres vinent. La pel·lícula Fènix 11-23, escrita per Albert Plans Soriano i Hèctor Hernández Vicens, explica la història real d'Èric Bertran, el lloretenc de 14 anys que el 2004 va crear un web inspirat en Harry Potter i l'Ordre del Fènix per defensar la llengua catalana. Una nit, una trentena de guàrdies civils de la brigada antiterrorista de Madrid van irrompre a casa seva i el van acusar de terrorisme informàtic. El seu crim, haver enviat un correu electrònic a una cadena de supermercats demanant l'etiquetatge en català.

La història, que s'explica basant-se en uns fets absolutament reals, és de plena actualitat i reflecteix la incomprensió que hi ha des d'Espanya cap a la identitat nacional catalana. En aquest cas, però, la situació és encara més indignant si es té en compte l'edat que tenia el protagonista en el moment dels fets i, és clar, la inofensiva naturalesa dels fets. El Punt Avui i els productors de la pel·lícula han arribat a un acord de col·laboració que permetrà als subscriptors del diari assistir gratuïtament a diferents passis. Per aquest divendres mateix, el dia que la producció s'estrena a 65 sales d'arreu de Catalunya, El Punt Avui disposa de 25 entrades dobles per a la gran gala d'estrena que es farà a les sis de la tarda al cinema Vigatà de Vic (carrer Verdaguer, 22). En aquesta sessió hi assistira el director, Joel Joan, el protagonista real de la història, Èric Bertran, i Xavier Atance, el productor del film. Els subscriptors han de fer la reserva per telèfon a El Club del Subscriptor (902 22 10 10) i, un cop confirmada, presentar el seu carnet de subscriptor a la taquilla del cinema.

A Girona, Barcelona, Tarragona i Lleida, a més, es faran sessions especials de la pel·lícula (en algunes de les quals hi assistiran membres de la productora o protagonistes) adreçades exclusivament als subscriptors d'El Punt Avui. A Girona, Tarragona i Lleida els passis especials seran el dimarts dia 20 de novembre, a les deu del vespre. A Girona i Tarragona es faran als cinemes Ocine, i a Lleida, al Cinema La Rambla.

A Barcelona, la sessió especial es farà l'endemà, el dimecres dia 21, també a les deu del vespre, als cinemes Girona, al carrer Girona, 175, de la capital catalana. La capacitat de les sales on es faran els passis especials gratuïts superen en tots els casos les dues-centes butaques. Aquestes entrades també s'hauran de reservar prèviament fins a esgotar-se les localitats a El Club del Subscriptor, al 902 22 10 10. El Club atén telefònicament de dilluns a dijous de 8 a 2 del matí i de 4 a 6 de la tarda, i els divendres només de 8 a 2.

L'acord entre El Punt Avui i els productors de Fènix 11-23 va més enllà d'aquestes sessions especials per a subscriptors i, entre altres punts, s'estableixen també vincles en l'estrena del film que es farà en els propers dies a Mallorca.

Entre els protagonistes de la pel·lícula hi trobem Nil Cardoner (que apareixia a Polseres Vermelles i que aquí interpreta Èric Bertran), Rosa Gàmiz (mare de l'Èric, actriu que ha intervingut durant cinc anys a la sèrie Ventdelplà), Àlex Casanovas (el pare), Lluís Villanueva (que ha treballat a Soldados de Salamina i Que se mueran los feos, entre d'altres), Roberto Álamo (que l'hem vist en pel·lícules com ara La piel que habito o De tu ventana a la mía) i Ana Wagener (que interpreta la fiscal de l'Audiencia Nacional i que, entre altres papers dramàtics, ha participat en la sèrie de TVE La señora).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.