cultura

Museu paralitzat

Mentre que el projecte del Museu del Còmic està aturat, el Saló del Manga tanca les portes amb un increment de públic d'un 70%

“Perplex.” Així assegura que està Carles Santamaria, director de Ficomic –entitat que organitza el Saló del Manga i el Saló del Còmic–, davant “la paràlisi de la Generalitat respecte al Museu del Còmic de Badalona, que és a mig fer”.

Segons Santamaria, “no hem tingut cap reunió amb la Conselleria de Cultura des del mes de febrer per tractar aquest tema. Entenc que les retallades facin repensar el museu, però ni tan sols s'està avançant sobre el contingut del projecte. I, de sobte, ens assabentem dels diners que costarà portar a Barcelona una sucursal de l'Hermitage, a la qual trobo un escàs sentit en l'actual context de crisi”.

A Catalunya, “el sector del còmic és innovador, emprenedor. El 95% de còmics que es venen a Espanya són d'editorials catalanes i el museu serviria per potenciar una indústria en què som capdavanters”. Carles Santamaria recorda que, a més, “l'Ajuntament de Badalona ja ha fet una inversió molt important per acollir el Museu del Còmic”.

Santamaria posa com a exemple del dinamisme del món del còmic el Saló del Manga, que ahir va tancar les portes a la Fira.

112.000 assistents

I és que un simple passeig pels voltants del XVIII Saló del Manga ja feia intuir que s'estava aconseguint una assistència insòlita. Aquesta idea la van confirmar les xifres d'assistència facilitades per l'organització: amb 112.000 visitants, l'edició d'aquest any ha vist augmentada l'assistència gairebé d'un 70% respecte a l'any passat, en què va rebre 65.000 assistents. La xifra fins i tot supera l'assistència de públic del germà gran del Saló del Manga, el Saló del Còmic, que va rebre 108.000 visitants.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.